Matbröd,  WW Flex Smartpoints,  WW Propoints,  WW SmartPoints

Valnötsfrallor

Att långjäsa bröd i kylskåp över natten är ett smart sätt att få härligt nybakt bröd till frukost. Brödet blir dessutom godare och smakfullare om det får jäsa länge. Valnötterna går bra att utesluta helt om man är allergisk eller byta ut mot solrosfrön, mandlar eller hasselnötter.

Valnötsfrallor

Till cirka 12-15 frallor behöver du:

25 g jäst, 5 dl kallt vatten, 1 msk honung, 1 msk olja, 2 tsk salt, 12 dl rågsikt, 100-200 g valnötter

Gör så här:

På kvällen: Rör ut jästen i kallt vatten. Tillsätt honung, olja, salt och rågsikt. Blanda ihop till en deg och kör degen minst i 10 minuter i maskin eller 20 minuter för hand. Arbeta sedan in valnötterna. Täck bunken med plast och ställ i kylen för natten.

Valnötsfrallor

På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader. Häll ut degen på rejält mjölat bakbord. Forma degen försiktigt till en längd utan att knåda. Skär längden i 12-15 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Valnötsfrallor

Sätt in plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 225 grader. Grädda i cirka 20 minuter. Njut av en riktigt god frukost.

Viktväktarna

  • WW Flex Smartpoints: Beräkningen har gjorts med endast 100 gram valnötter i degen. Totalt är det 102 sp för hela satsen. Det blir 7 sp/ fralla vid 15 stycken och 9 sp/fralla vid 12 stycken.
  • Äldre ViktVäktarprogram:
  • Smartpoints: Beräkningen har gjorts med endast 100 gram valnötter i degen. Totalt är det 102 sp för hela satsen. Det blir 7 sp/ fralla vid 15 stycken och 8 sp/fralla vid 12 stycken.
  • Propoints: Beräkningen har gjorts med endast 100 gram valnötter i degen. 6 pp/ fralla vid 15 stycken och 8 pp/fralla vid 12 stycken.
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.