Pajer (bak),  WW Flex Smartpoints,  WW Propoints

Vaniljdoftande Ananaspaj

Det var ett tag sedan något sött presenterades här på bloggen. Men nu äntligen så kommer det…en underbar fräsch paj med ananas. Denna paj bjöd min arbetskollega Eva på för ett tag sedan och hon är en riktigt bakguru måste jag säga. Allt hon bakar är så himlans gott och gissa om det är uppskattat eller inte på jobbet…Creme Fraichen i fyllningen ger en lite syrligare ton mot den söta ananasen och vaniljen är inte sen att sprida en underbar doft i köket. Denna paj måste ni bara baka! Till er som räknar propoints så kostar hela pajen 67 pp och delar man den på 8 bitar så blir det 8 pp. Funderade på om man bytte ut den konserverade ananasen mot färsk och mixade den så skulle det nog blir lite mindre points, eller hur?

Till en paj behöver du:

Pajdeg: 150 g margarin (bregott mellan), 1/2 dl strösocker, 3 dl mjöl

Fyllning: 2 ägg, 1/2 dl strösocker, 1 liten burk krossad ananas, 2 dl creme fraiche lätt 15%, 1 tsk vaniljsocker (jag tog två)

Gör så här:

Gör snabbt pajdegen, gärna med en matberedare. Kavla eller tryck ut den i en pajform och förgrädda den i cirka 10 minuter (225 grader). Låt den svalna lite medan du gör fyllningen. Vispa ihop ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner creme fraichen och  vaniljsockret. Häll ut spadet från ananasen och fördela krosset över pajskalet. Häll sedan över fyllningen och grädda i cirka 20 minuter. Pajen kan med fördel serveras ihop med lite vispad grädde men den är otroligt god också utan.

Viktväktarna

  • WW Flex Smartpoints: hela pajen är 92 smartpoints, dela det i antalet bitar du serverar. Tex vid 10 bitar = 9 smartpoints
  • Propoints hela pajen  är 67 pp och delar man den på 8 bitar så blir det 8 pp.

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

  • Nena

    Ananaspaj har jag nog aldrig smakat…ser otroligt smaksigt ut! Skriver helt klart upp receptet och maste testas med glass vid sidan om:)
    Tack for receptet!
    Kramar,
    Nena

  • Ann-sofi Andersson

    Har bakat denna paj förrut och det är grymt god med vaniljglass till….=)

  • Nadja

    Tack för din kommentar! Då vet jag att jag inte ska prova med färsk ananas nästa gång. De konserverade har ju tillsatt socker så kan det bero på det?

  • Linda Johansson

    Denna paj är så god… Jag och min syster gjorde den med färsk ananas en gång, tänkte att det måste ju bli ännu godare med tanke på att jag älskar färsk ananas. Men pajen smakade jättekonstigt, illa för min del som har känsligt lukt- och smaksinne. Jag kunde inte äta den. Vet inte vad det berodde på, att ananasen var färsk?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.