Varm couscoussallad

Nu när vädret börjar bli varmare vill man ha lite lättare mat. Vad sägs om en varm couscoussallad? Grönsakerna kan du variera efter årstid och tillgång. När jag gjorde denna rätt så var jag ute efter att få med så många färgglada grönsaker jag hade i kylen.  Jag tycker det är lika viktigt att det ska se vackert ut, som det ska smaka gott. Att lägga upp det vackert på fat är också en annan viktig detalj, vardag som fest. Denna rätt kan serveras även på ett buffébord och ätas kall.

Varm couscoussallad

Till cirka 4 portioner behöver du:

3 starka chorizokorvar (max 9 %), 300 g färska champinjoner, 2 dl kokt couscous, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 stor röd paprika, 2 mindre morötter, 1 purjolök, 1 dl majs, 1 dl gröna ärter, 1 dl röda kidney bönor, salt, peppar, jamie olivers hot smokey chili salt grinder (kan ersättas med annan kryddmix), plocksallad

Gör så här:

Koka couscousen enligt förpackningens anvisningar. Skär chorizokorven i sneda bitar och fräs dem i stekpanna, tag ur och lägg dem åt sidan. Ansa champinjonerna och skiva dem i bitar. Fräs dem i lite matfett så att de mjuknar och tappar vätska. Skala och skär morötterna tunt coh låt dem fräsa med. Skär paprikan i strimlor eller i bitar och lägg i även dem. Skala och hacka vitlöksklyftan, strimla purjolöken och låt även dem fräsa med. Lägg i majs, ärter och bönor mot slutet så att de blir varma. Krydda med salt, peppar och valfria tag av Jamie Olivers krydda ”Hot & Smoky Chili Salt” så att rätten får en extra touch.  Blanda sedan ihop couscous, grönsaksfräset och korvarna. Dekorera ett uppläggningsfat med plocksallad och häll sedan upp couscousröran över. Som tillbehör kan du servera en bit bröd, tomatsallad eller en kall yoghurtsås. Hoppas det smakar!

varm couscoussallad 2

Viktväktarna:

Smartpoints: Totalt 21 smartpoints. Dela det med antalet portioner du serverar. Vid 4 portioner blir det 5 sp.

Propoints: Totalt 19 propoints. Dela det med antal portioner du serverar. Vid 4 portioner blir det 5 pp

2 thoughts on “Varm couscoussallad

  1. Vad roligt att du rammlade in på min sida=)
    Har suttit och kikat runt här på din sida och uptäckt massa godsaker, riktigt rolig sida.

  2. Men gud så gott! Couscous kan jag tycka är lite ”torrt” ibland, men detta låter verkligen delikat.
    Hm, så då kan man inte hitta dina snygga tallrikar här hemma då…får leta liknande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *