Värmande Linssoppa

Denna goda Linsoppa med underbara smaker av curry och kokosmjölk kan även serveras som en gryta. Det beror helt på hur tjock du låter den bli. Gott att servera till då är lite kokt ris. Soppan passar även veganer och vegetarianer och är mycket proteinrik. Smaklig måltid!

Till 4 portioner behöver man:

200 gram morötter, 1 röd paprika, 1 liten gul lök, 10 cm purjolök, ½ squash, 1 tsk rapsolja, 1 msk curry, 1 msk tomatpuré, 1 krm kajennpeppar, 1 dl okokta röda linser, 1 burk kokosmjölk (light), 1 tsk citronsaft (kan uteslutas), 1 grönsaksbuljongtärning eller 1 msk flytandegrönsaksbuljong, ½-1 dl vatten (för att spä ut soppan)

 

Gör så här:

Skala morötterna och skär dem i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Hacka lök och purjolök, skär squashen i små bitar.

Fräs alla grönsaker i olja tillsammans med curry, tomatpuré och kajennpeppar.

Häll i linser, kokosmjölk och eventuellt lite citronsaft. Lägg i buljong och låt koka i cirka 15 minuter, tills linserna blir mjuka. Tillsätt vatten till önskad konsistens. Toppa eventuellt med lite färsk koriander.

Viktväktarna

  • Smartpoints: 6 smartpoints per portion
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *