mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN,  Soppor,  Veganskt,  Vegetariskt

Värmande Linssoppa

 

Förra veckan så var det sol och vårkänslorna kom fram, men idag så det ett grått täcke på himmelen och det blåser ruskigt kallt. Våren känns långt borta och jag vill ha en värmande soppa. Då tänker jag på denna soppa som är riktigt snabblagad, värmande och god. Linsoppan har underbara smaker av curry och kokosmjölk, den kan även serveras som en gryta. Det beror helt på hur tjock du låter den bli. Gott att servera till är lite kokt ris. Soppan passar även veganer och vegetarianer och är mycket proteinrik. Smaklig måltid!

Till 4 portioner behöver man:

200 gram morötter, 1 röd paprika, 1 liten gul lök, 10 cm purjolök, ½ squash, 1 tsk rapsolja, 1 msk curry, 1 msk tomatpuré, 1 krm kajennpeppar, 1 dl okokta röda linser, 1 burk kokosmjölk (light), 1 tsk citronsaft (kan uteslutas), 1 grönsaksbuljongtärning eller 1 msk flytande grönsaksbuljong, ½-1 dl vatten (för att spä ut soppan)

 

Gör så här:

Skala morötterna och skär dem i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Hacka lök och purjolök, skär squashen i små bitar.

Fräs alla grönsaker i olja tillsammans med curry, tomatpuré och kajennpeppar.

Häll i linser, kokosmjölk och eventuellt lite citronsaft. Lägg i buljong och låt koka i cirka 15 minuter, tills linserna blir mjuka. Tillsätt vatten till önskad konsistens. Toppa eventuellt med lite färsk koriander.

Viktväktarna

  • mittWW Smartpoints BLÅ: 6 smartpoints per portion
  • mittWW Smartpoints GRÖN: 6 smartpoints per portion
Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

  • Nadja

    Hej Elisabeth,
    Jag har inte testat att frysa in den själv, men tror att det ska gå bra. Kokosmjölken borde inte skära sig, men jag är inte 100 % säker. Du kan ha soppan i kylen några dagar utan problem. Det enda du kanske behöver göra är att spä den lite med vatten när du värmer upp den.

    Hälsningar Nadja

     
  • Elisabeth

    Hej!
    Detta recept verkar väldigt gott och jag ska laga denna soppa i morgon. Min fråga är om det går bra att frysa den?
    Mvh
    Elisabeth

     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.