Veckans middag nummer 36

 

Det är påskvecka och veckans middag ser lite annorlunda ut. Från måndag till onsdag så kommer det vanliga rätter men från Skärtorsdag och till Påskdagen så kommer det tips på vad ni kan äta under påsken. På påskdagen så kommer släkten hit och då ska det bli en massa gott. Det blir ingen traditionell mat med sill och sånt för det är ingen som gillar det riktigt, utan här kommer det att serveras goda aptitretare och förätter med ägg, sedan helgskinka, kyckling (!) och spjäll. Och som pricket över i’et så kommer det en ljuvlig påsktårta och andra godsaker. Vi kommer nog att äta tills vi spricker! Men visst börjar påskmaten allt mer likna julmaten eller vad säger ni? Det är därför som jag gör lite som jag själv vill, hur gör ni? Skriv och berätta gärna.

~***~

Måndag:

Kotletter med Gremotala

Tisdag:

Italienska köttbullar i mild tomatsås

Onsdag:

Ugnstekt falukorvspytt

Skärtorsdag:

Fågelbo med fyllda påskägg

Långfredag:

 

Klassisk kokt fisk med äggsås

Påskafton:

Små kycklingpajer

Chokladiga fågelbo fyllda med påskägg

Påskdagen:

Helgskinka med sesamfrö

Påskens goda kokosruta

~***~

Hoppas ni nu får en härlig och fin påsk!

 bloglovin

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.