Vegetarisk Tortillapizza

 

Om du har tortillabröd över från tacomiddagen så kan du göra denna pizza: Tortillapizza med champinjoner, zucchini och feta. Jag har fräst champinjonerna och zucchinin lite snabbt i förväg så att de inte ska vattna av sig på pizzan, men det är upp till var och en om man vill göra så eller inte. Sedan har jag valt att smula sönder lite fetaost/salladsost för att få en extra touch på det hela.

Recept på Tortillapizza med köttfärs finner du HÄR.

Detta behöver man för 2 personer:

2 tortillabröd

½ tsk olja

ca 100 gram färska champinjoner

en bit zucchini (ca 10 cm)

1 liten bit vitlök

1 dl passerade tomater eller tomatpuré utspätt med lite vatten

salt, peppar

3/4 dl tärnad fetaost/salladsost (3 % Aptina)

2 st bitar strimlad soltorkad tomat (avrunna)

50 g riven ost 12 %

oregano

bladspenat eller basilika till topping

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja sedan med att skiva grönsakerna och fräs dem lätt i oljan.
  3. Pressa i vitlöken och salta lätt. Låt fräsa någon minut till.
  4. Gör under tiden tomatsås av passerade tomater från tetra eller späd ut någon matsked tomatpuré med vatten. Smaksätt det med lite salt, peppar och gärna lite pressad vitlök för extra god smak.
  5. Lägg tortillabröden på en smord eller bakpappersklädd plåt.
  6. Fördela tomatsåsen, de frästa grönsakerna, smula över feta/salladsosten, soltorkad tomat och till sist den rivna osten.
  7. Strö över lite torkad oregano.
  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 5-7 minuter. Ha koll på pizzan då värmen är olika i alla ugnar. Den rivna osten ska smälta och få fin färg och då är den klar. Tortillapizzans kanter kan lätt bli brända om den får stå för länge i ugnen.
  9. Ta ut pizzan och strö över lite färsk bladspenat eller färsk basilika (ta det du har hemma). Servera pizzan med en god sallad.

ViktVäktarna

  • WW Points:  8 points per pizza (medium storlek) och 10 points per pizza (stor storlek)

Du hittar mig även på Instagram: @nadjaskitchen eller på Facebook: Nadjaskitchen.se

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.