Vinn en grekisk kokbok

Denna tävling är slut och vinnaren blev Sandra-kommentar nr 3. Grattis!

Idag så är det ”Fetaostens dag” och det vill Fontana fira lite extra med att lotta ut en fin grekisk kokbok:  Maros kök. Jag vet att jag skrev sist att det skulle dröja ett tag med tävlingar men jag kunde inte låta bli att nappa på detta fina erbjudande. Jag älskar fetaost och jag älskar kokböcker. Vill inte du ha ett exemplar av denna fina kokbok?

tavla-maros-kokbok

Du har en chans att  få ett exemplar om du bara ger oss ditt bästa tips eller recept med fetaost i. Inget svårt alls eller hur? Du har säkert ett bra recept som du tillagar ofta för att det är så gott. Det kan vara allt från en förrätt, en röra till en middagsrätt. Du bestämmer själv. En vinnare med det bästa receptet/tipset vinner kokboken.

Tävlingen pågår fram till den 23 oktober klockan 18.00.

6 thoughts on “Vinn en grekisk kokbok

  1. Mitt absoluta favoritrecept som innehåller fetaost är utan tvekan min fullkornspaj med färsk spenat, rökt skinka och smulad fetaost. Med spenaten och äggstanningens milda smak och ostens sälta över den krispiga pajbottnen blir det verkligen en härlig smakupplevelse =)
    Hoppas du får en solig dag i höstvädret!
    Hälsningar Malin, en ständigt återkommande läsare till din blogg =)

  2. Mitt favoritrecept med fetaost är när jag gör stora italienska köttbullar, med smulad fetaost i smeten,sen gör jag en supergod fyllig tomatsås med mycket örter i. Köttbullarna stekt och läggs sedan i en ugnsform. På med tomatsås och massor av fetaost. Sedan servera denna goda rätt med nykokt spagetti. Mumms!

  3. Feta ost som är sååå gott, det kan man ju ha till allt. Men ett favoritrecept är nog grekisk delikatess panna. Så här kommer de receptet:
    Ingredienser: (ca 4 port.)
    • 2 fläskfiléer (kyckling går också bra)
    • 1,8 kg potatis
    • 1 strimlad röd paprika
    • 1 strimlad gul paprika
    • 1 strimlad gul lök
    • 3 skivade tomater
    • Fetaost

    Marinad till köttet:
    • 3-4 pressade vitlöksklyftor
    • 1-1.5 dl olivolja
    • 1-1.5 tsk sambal olek
    • 2 msk soja

    Kall sås:
    • 4 dl turkisk yoghurt
    • 4 msk majonnäs (behövs inte om man inte vill)
    • 2 pressade vitlöksklyftor
    • 2 tsk italiensk salladskrydda
    • Lite pressad lime och lite smulad fetaost.

    Så här gör du:

    1. Strimla köttet. Blanda ihop marinaden och lägg ner köttet. Ställ i kylskåp och låt marinera över natten.

    2. Smörj en långpanna och lägg i potatisklyftorna (ska täcka hela botten). Salta och ställ in i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter

    3. Ta sedan ut långpannan och strö över köttet med marinaden paprikorna och löken. Överst lägger du de skivade tomaterna och fetaosten.

    4. Sätt in i ugnen igen, ca 35-40 minuter.

    5. Blanda ihop den kalla såsen och bjud den tillsammans men delikatesspannan med en vanlig sallad.

  4. Jag älskar fetaost och skulle kunna äta det varje dag. I sallad, i pajer, som fyllning i biffar eller filéer eller i kalla såser. Mitt favoritrecept med fetaost är just en kall sås, så enkel att göra men otroligt god. Den passar perfekt till det grillade på sommaren, men är lika bra att ha som dip till chipsen eller som tillbehör till pajen eller salladen.

    Jag har inga exakta mått, utan höftar till det lite:

    Turkisk yoghurt
    Fetaost (smulad
    Inlagd feferoni (hackad)
    Vitlök (pressad)
    Honung (gärna grekisk flytande)
    Salt och peppar

    Blanda, ät och njut!!

  5. Mitt favoritrecept är superenkelt och grymt gott!
    Tärna tomater, lök och fetaost
    Blanda med salt, peppar, olivolja och basilika tillsammans
    – klart!

    Perfekt till det mästa eller bara att äta som den är!

  6. Älskar sallad i tid och otid, den här gjorde jag till min familj när vi var på släktträff nu i sommar.

    Grönsallad, gurka, tomat, en påse ärtor, ris och paprika (på påse), kräftstjärtar(på burk) och såklart massor av fetaost.
    *Skölj, skär och blanda i hop allt klart!!
    Göör enkelt och super gott.
    Dressig om du inte köper en klar så kan man ta gräddfil och Alpnärings salladsmix och blanda i hop mumsigt!!

    Kram Olelsi /Nettan i Hälsingland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *