Vinn fina kokboken ”Svenska Ostar”

Tävlingen är avslutad

Ostfrämjandet har i samarbete med kocken Katja Palmdahl, fotografen Tomas Yeh och Ica Förlaget tagit fram en mycket fin kokbok med Sveriges mest älskade och köpta ostar: Grevé, Herrgård, Präst, Hushållsost och Svecia. I boken kan man lite kort läsa om kvalitetsbedömining, om ostarnas styrka och lite annan nyttig fakta om hårdost. Tillsammans med 31 olika recept som berör alla dessa ostar finns även mycket vackra bilder som lockar en att provlaga recepten. Jag föll direkt för denna bok och vill ge den ett mycket bra betyg, 4/5.

Jag även fått 2 exemplar att lotta ut till er besökare. Om du bara lämnar en liten kommentar om vilken är din favorit bland dessa fem ostar (Grevé, Herrgård, Präst, Hushållsost eller Svecia) så är du med i utlottningen. Tävlingen pågår fram till fredagen den 23 april, kl 18.00 och endast inom Sverige.

Print Friendly, PDF & Email

44 thoughts on “Vinn fina kokboken ”Svenska Ostar”

 1. Roligt med tävling! Min favorit är prästosten. Den har vi alltid hemma 🙂 Men sen så äter ju svenskarna mest ost i världen. Hade passat bra med den här boken, för i skolan håller vi på med ost just nu. Eget arbete och sen prov.

 2. Å va kul med en massa tävlingar nu!!! Jag vill såklart vara med! Jag tycker bäst om Herrgårdsost, håller på p lär mig äta andra ostar också, sakta men säkert!

 3. Min absoluta favorit är grevè och det är för den är god att ha i mat, på mackan och äta bara en skiva. =)

 4. Min favorit är helt klart herrgårdsost, ibland brukar jag försöka byta för att variera men vi går hela tiden tillbaka till herrgårdsosten..

 5. Självklart Hushållsosten! Men…tyvärr är det bara jag i familjen som gillar den så det blir inte alltid som jag får köpa hem den =(

 6. Herrgårds är min favorit. Skorpor med smör och en skiva ost till ett glas mjölk är bland det godaste som finns!!!

  Hoppas att jag vinner! Så får jag lite nya ost-recept att förnya matlagningen med 🙂

 7. prästost är min favorit god i smak och passa ut märkt att ha i mat då den är lite torr

 8. Min favorit bland dem är hushållsost. Men herrgård och präst är också favoriter! Jag jobbade med ost på arla ett tag, så det finns nog inte en enda som jag inte har smakat på 😉 Jag älskar ost!

 9. Ostgalen som jag är så tycker jag mycket om alla men favoriten måste nog ändå bli Grevé

  Håller tummar och tår och hoppas på en massa tur
  Kram Linda

 10. Jag röstar på Grevé osten med sin nötsmak – ju längre lagrad desto bättre! Ost är nyttigt och gott i alla former, mums! Håller inte bara tummar och tår utan använder hängslen och livrem!

 11. Ärligt talat så vet jag inte vilken ost som är vilken… :$ Jag gillar den vanliga sorten.. Skulle vara kul om jag vann och lärde mig mer om osträtter mm 🙂 Brukar inte laga mat med det så mycket, eftersom det är asiatisk mat som gäller.

 12. Hej!
  Grevé är min favvo! Ost är gott i allmänhet så jag skulle mer än gärna vinna denna vinst.
  kram!

 13. Måste jag välja, osttokig som jag är, så får det nog bli Svecia.
  Boken ser otroligt fin ut. Hoppas på tur!:-)

 14. Min favorit är Grevé utav dessa annars gillar jag också wästgöta kloster väldigt mycket. Men ost överlag är gott och speciellt i mat så därför skulle det vara kul att vinna denna bok. Hoppas därmed på turen:)

Comments are closed.