Tävlingar

Vinn flingsalt till sommarens grillningar

Maldon with spices group Jan 20142

Det är dags för en liten tävling på bloggen.  Tre vinnare kan vinna var sitt paket med fyra olika sorters flingsalt från AkzoNobel. Maldons flingor är sprödare än annat flingsalt. Fördelen med detta är att det är lättare att finfördela och smula över maten. Den är även mycket torr, vilket gör att den inte skvätter när man saltar i samband med stekning. De fyra smakerna är: Garlic & Rosemary, Salt & peppar, Barbeque och Provence. Fyra smaker som passar det mesta inom matlagning, som rubb, till grillning och även i brödbak.

Vill du vara med och tävla? Lämna då en kommentar i detta inlägg och berätta vad du kommer att använda saltet till om du har turen att vinna.  Sista tävlingsdagen är måndagen den 23:e juni. Lycka till.

Print Friendly, PDF & Email

26 Comments

 • Tracy leckremo

  2014/06/17

  Mmmmm låter supergott
  Skulle använda det till grillat kött, potatisklyftor
  Och även på köttfärssåsen & favoriträtten lasagne

 • SUsanne Petersson

  2014/06/17

  Kommer att använda detta till allt jag kan – om jag vinner. Kämpar på i viktväktarna och detta hade varit perfekt för mig. Så nu är det bara att hålla tummar och tår.

 • Ylwa Blomkvist

  2014/06/17

  Hej, era salter är fantastiska – min favorit för tillfället är garlic&rosemary. Jag har den på allt!! Sallader, potatis, kött, kyckling och t o m fisk. Sugen på att prova de andra!!
  //Ylwa

 • Ottilia Friberg

  2014/06/17

  Åh, vilka spännande smaker! Dessa skulle ge en väldigt trevlig variation till de vanliga potatisklyftorna som vi gör så ofta nu på sommaren til grillat! 😀
  /Ottilia

 • Anneli P

  2014/06/17

  Jag skulle ställa fram dem på köksbordet istället för det vanliga saltet och använda dem till allting, är speciellt sugen på att använda garlic& Rosemary i hembakat bröd och Barbeque när jag ska marinera kött till utegrillen. Provence åker säkert ner i hemgjorda potatissalladen och salt och peppar passar till allt!

 • Kerstin

  2014/06/17

  Oj – 4 olika! Barbecue till grillat, garlic&rosmarin till både grillat kött och fisk .. salt o peppar till sallad & nybakt bröd .. Sen tillbkryddsmör inför servering .. Låter riktigt gott & med rosmarin skulle det bli premiär 🙂

 • Nadja

  2014/06/17

  Jag skulle använda Garlic & Rosemary till nybakad foccaia. Provence skulle jag använda till oxfile provencal. Salt & peppar skulle jag ha framme på bordet så man alltid kunde ha det på ost smörgåsen med tomat, rädisor och ägget. Särskilt en söndags morgon när man har lite lyxigare helg frukost. Barbeque skulle jag ha till grillat kött, fisk eller kyckling. Men alla dessa kryddor skulle jag även ha i vardagliga matlagningen för ibland vill man lyxa till det.

 • Johanna

  2014/06/17

  Skulle absolut användas till att rubba en riktigt god köttbit!

 • Angelica

  2014/06/17

  I detta område grillar vi ofta på sommaren och till det använder vi en massa goda tillbehör. Nu är vi nyfikna på detta salt och hoppas att få chansen att få prova det <3

  Ha en toppendag!

 • Angelica

  2014/06/17

  Oj, glömde skriva att det ska ringlas över såväl grönsaker som köttbitarna 😀

 • Solbritt

  2014/06/17

  Gillar att grilla och vill gärna testa detta salt. Måste vara bra till både köttet och kycklingen men även till salladerna.

 • Marlene

  2014/06/17

  Oj! Vilka goa grejer! Här skulle köttet gnidas in rejält i den med vitlök och en smör göras av barbequen till en bakpotatis och de andra två att ha vid bordet och strö över bröd och sallad. De där vill jag verkligen testa!

 • kerstin

  2014/06/18

  Att ha salt & peppar framme känns lyxigt, när vi haft det så går det åt. Bra med smaksättare som ger lite mer också på bordet tycker jag så var och en kan testa lite olika.

 • Trollmamma

  2014/06/18

  Flingsalt går att ha till ALLT! Jag skulle säkerligen använda det till ugnsrostade grönsaker, till grillat kött och till fisk. Men jag skulle även ha lite på bröd som ska gräddas och gärna i nån kola likaså. Grillade tomater med vitlökssalt är underbart gott!

 • Camilla Forssén

  2014/06/18

  Jag skulle använda det framme på bordet i sommar för att höja smaken på allt från grillat till grönsaker. Och jag skulle använda det till foccacia, så tacksamt bröd att experimentera med.

 • Johanna Håkansson

  2014/06/19

  Jag hade bjudit över ett gäng vänner på en mysig grillkväll och ställt fram de olika salterna i fyra olika skålar för ett blindtest till. Det hade varit kul att se om de kunde lista ut vilken smak det var!

  Annars tänker jag mig att alla skulle passa bra som smaksättning på rotfrukter i ugnen, som i sin tur passar bra när man grillar!

  Håller tummarna!!!
  Johanna

  http://www.rosabubbla.se
  rosabubbla@icloud.com

 • Jessica Sundberg

  2014/06/19

  Jag skulle ha saltet till att krydda allt som är lite smaklöst, från kött till fisk till grönsaker och allt där emellan! Erkänner – är en saltoman…!

 • Nathalie

  2014/06/19

  Har jag turen att vinna, blir det absolut att använda det i allt som har med rostat att göra. Har galna cravings efter rostade grönsaker doppad i turkisk yoghurt. Svingott med det lilla extra, då flingsaltet. Lycka till alla.

 • Anna lundqvist

  2014/06/22

  Förgylla grillmarinaderna med o även som smaksättare vid matbordet

 • Eva Petri

  2014/06/22

  Gör så mycket jag kan i ugn elr på grill hela sommaren, flingsalt ger varje enkel maträtt en finish som är suverän. Älskar sötpotatis, morötter rödlök i ugn med salt på. Där kommer det att hamna bl.a.. Dessutom bakar jag gärna in vad som finns hemma i färdig smördeg, så smidigt och med flingsalt på supergott. Enkelt vitlöksbröd, franska i skivor färdigt vitlökssmör skivas läggs på och till slut flingsalt. In i ugnen en stund…. Mums

 • sra

  2014/06/23

  Jag skulle använda saltet till all matlagning och till viss del bakning. Viktigast att använda salt till potatisrätter. Jag älskar potatis!

 • Anna H

  2014/06/23

  Oj, vilka spännande saltsorter. Jag skulle nog använda dem till att smaksätta de ugnsrostade grönsakerna och potatisen. Samt till mitt recept på pulled pork där det ingår flingsalt. Saltet med rosmarin och vitlök tycker jag låter mest spännande 🙂

 • Pia Wildenius

  2014/06/23

  Hejsan, klart jag är med och tävlar om flingsalter med smakfulla och i varierande smaker. Använder ofta flingsalt i både mat & bak och även till en del av julens godis där det fungerar som en riktig smakhöjare. En av favoriterna där jag använder flingsalt är en varm brietårta med plommontomater, nötter, flingsalt och ringlar över flytande honung. Detta gratineras i 200 grader i drygt 15 minuter. Smakar fantastiskt gott!

 • Carina Sundström

  2014/06/23

  Jag har ett flingsalt med rosmarin, men tänker att vitlök och rosmarin låter ju ännu godare. Ugnsrostade grönsaker och brödbaket är nog det jag använder flingsalt till mest. Vill gärna vinna! Å så kul det vore!!

 • Susie

  2014/06/23

  Jag skulle använda salten till sommarens grillmiddagar. Passar till allt från kött till fisk till potatis och sallader!!

 • Hej Nadja!

  Maldon finns alltid på vårt matbord och jag använder det dagligen. Är så förtjust i den där knastriga känslan när jag kryddar min mat med saltet. Och sältan förstås.

  Vi har många barn och undviker därför att salta i onödan när vi tillagar maten och väljer därför att salta i huvudsak efteråt.

  Maldonsalter med smak har jag aldrig testat och skulle gladeligen ha det som det är på sallader och mackor. Gärna när jag bakar lite matigare bröd, potatis- och osträtter och i marinader.

  Ha en fin kväll!

  Mvh Anna 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.