Tävlingar

Vinn kryddor från Kockens!

Tävlingen är nu avslutad och vinnarna är utsedda…

Kockens fyller 100 år och vill fira det med så många som möjligt. Jag har blivit tillfrågad om jag kunde hålla en liten tävling åt er kära besökare och självklart sa jag ja! Tre stycken av er kan vinna ett varsitt härligt kryddpaket från Kockens, så var med och tävla!

Nyhet-ekologisk-2015

De tre olika kryddpaketen som man kan vinna är:

  • 8 olika chilikryddor,
  • 8 olika ekologiska kryddor
  • 5 olika kryddblandningar/mixer.

Härligt eller hur? Så varför inte vara med? Det du behöver göra är att berätta vilken är din favoritkrydda och varför?  Lämna ditt svar som en kommentar i detta inlägg. Tävlingen pågår fram till 6 mars, så passa på! Lycka till allihopa.

kockens-300x132

I samarbete med Kockens

Print Friendly, PDF & Email

48 Comments

  • Hanna

    Chili förstås! Älskar hetta och att det bränner till lite i munnen gör nästan alla måltider snäppet bättre. 🙂

  • Emelie Hellerström

    Min absoluta favorit är cayennpeppar. Älskar stark mat och tycker den passar i alla kötträtter!

  • Madelene Abrahamsson

    Spiskummin, så otroligt gott till både vegetariska rätter och till tacos. Ingen tacos utan spiskummin och då tillsammans med färsk koriander. Håller tummarna hårt! Kram Madelene.A

  • Rosanne

    Curry! För att det ger en vacker och inbjudande färg! Sedan är den såklart fantastiskt god och passar till många olika maträtter, allt från grytor till pizza.

  • Elin

    Citronpeppar tillhör en av mina favoriter! Passar gott på såväl kokt ägg, en god sallad eller till kyckling, ger en fräsch men god smak! 🙂

  • Linn

    Svartpeppar är min favorit. Grundkryddan i de flesta av mina rätter och den passar bra tillsammans med så många andra kryddor. Ett säkert kort om man vill ha god och smakrik mat.

  • Helena i Uppsala

    Grädde!
    Jag har en gång läst att grädde är kockarnas bästa krydda. Jag förstår vad de menar. Man kan rädda den faddaste rätt med en skvätt grädde!

  • Carola

    Svartpeppar är den absolut mest använda kryddan i mitt kök. Men jag gillar också kryddpeppar, muskot och spiskummin.

  • fille

    Mina favoritkryddor är svartpeppar, oregano och vitlökskrydda ^^ varför är dock en jävligt bra fråga.. för att jag tycker dom är goda antar jag haha! 😀

  • Caroline

    Rökt paprikapulver är en ny och självklar favorit i mitt kök, perfekt i korv stroganoff, grytor, och egna kryddblandningar till tex tacos. Gör det hela lite mer spännande och smakrikt 🙂

  • Katarina

    Chili flakes är min favoritkrydda! Den passar till det mesta i matväg och är rätt så dekorativ. Jag brukar välja chili flakes istället för chilipulver – det känns lite festligare på något sätt.

  • Mia Korch

    Vit peppar är min favorit för den passar till precis allt & ger en härlig piff & smakhöjdare!

  • Sarah Näsström

    Curry!
    Min favoritkrydda är curry. Jag är inte så bra på att laga mat, men det mesta går att ordna med lite…curry! Currysås tillhör favoriten och den går ju att variera i det oändliga med t ex räkor, kyckling, fisk..

  • Monica

    Grillkrydda och paprika kan man ha i nästan allt, oumbärlig. Paprikan ger dessutom fin färg!
    Hoppas på vinst!

  • Monica

    Grillkrydda och paprika kan man ha i nästan allt, oumbärlig. Paprikan ger dessutom fin färg!
    Hoppas på vinst

  • Chili con Karin

    Åh det är svårt att välja en när man är en kryddälskare! Jag väljer Italienska salladskryddan för den är användbar till så mycket. Nu är det bara att hoppas på tur!
    Hej från mig/ Karin

  • Mia

    Brukar säga att jag kan inte leva utan svartpeppar – en krydda jag använder varje dag i matlagning

  • Pirjo

    Timjam och paprika,de är de jag älskar mest. Passar utmärkt på nästan alla rätter.

  • Sara M

    Jag vill vara med i tävlingen och har skrivit en dikt om varför kanel är min favoritkrydda!

    Mat utan kryddor är som kärlek utan kyssar
    och kärlek utan kyssar är ingen kärlek alls
    Därför är kryddor kökets drottning och kung
    lika framlyftande som en ljuvlig vals
    för både gammal och ung

    Bland detta oändliga hav
    är de godaste kryddorna både eko och krav
    Men den bästa av dem alla kan fås malen eller hel
    Jag talar såklart om kanel!

    Det bästa med kanel är dess mångsidighet
    På fil,i bullar och i pannkakssmet
    eller i mustiga grytor och indiska rätter
    en kanelstång smaken sätter

    På gröten till jul,till höstens långkok och pajer,
    på vårens müsli och sommarens glassar
    Året runt till allt kanel passar!

  • Lisa adamsson

    Jag och min man älskar chili! Vi har det till allt! Därför tyckte jag att det lät jätte spännande å roligt med den där 8 olika chili kryddor paketet! Hoppas på vinst

  • Marie Hallberg

    Paprika har blivit en av mina favoriter. Den blir ett lyft i tex. grytor och på en köttbit. Sen ska vi inte tala om den härliga färgen som den ger!!

  • Micaela

    Grillkrydda. Lätt. Jag har det till ALLT! I såser på kött/kyckling. Tycker den höjer smaken på det mesta 🙂

  • Sofia

    Italiensk salladskrydda är en favorit. God på sallad, i kalla såser, på ugnsstekt potatis och mycket annat.

  • Fröken M

    Åh, det vore ju grymt !
    Jag är svag för citronpeppar,
    det funkar lixom till allt.
    Kött, fisk, kyckling, över sallad, ihop med keso och på mackan !

    Håller tummarna för tur och en smakrik vår !

  • Lotta

    Med två barn i huset som tror att de faller döda ner om de får i sig minsta lilla lökbit är såklart lökpulver en favorit. Då slipper jag finhacka löken och den är dessutom perfekt om man vill sno ihop köttbullar lite snabbt. Ingen lök som behöver skalas och rivas utan man strör istället lökpulver på färsen.

  • Maud Lundblad

    Timjan och chilli mix. Timjan på allt som rostas i ugnen och sen chilli mixen blandad med cream fresh blir en god dipp som funkar till det mesta :p

  • Annette

    Spiskummin är en av mina favoriter just nu ska jag väl säga. Finns ju massor av goda kryddor. Jag blev förvånad själv över spiskummin. Jag älskar Tacos och i taco kryddor dominerar just spiskummin.

  • kerstin ö andersson

    Chilikryddan är såklart den bästa, kan man ha till så mycket. Hotta upp grytor, fisk kyckling och mycket mer. Och stark mat är ju dessutom sååå bra för förbränningen.

  • Veronica Algotson

    Min ”favvo” krydda är paprika. Passar till så mycket. Sen att den finns som ekologiskt val bland kockens kryddor är ett stort plus.

  • Karoleen

    Salladskrydda är min favoritkrydda. Jag älskar att den ger en umamismaksättning och ger en riktigt härlig bas till de flesta maträtter. Testa att göra en pastasallad med pasta, tomater, rödlök, mozarellaost, svarta oliver och så salladskrydda på det. Blir riktigt smaskigt tillsammans med grillad kyckling och man behöver ingen dressing, kanske lite olivolja för att få lite extra umph.

  • Ulrika Berggren

    Citronpeppar är min favorit! Funkar till såser, pasta,fisk, sallad och varför inte på foccacian innan den åker in i ugnen!

  • Anette Palmqvist

    Kockens ”Piffi allkrydda” har varit min favorit i säkert 30-35 år! Kan absolut inte leva utan den i köket!! Den passar till ”allt”! Sen finns det ju så klart många fler som är toppen! T.ex. ”persillade”som är så användbar!!

  • Pernilla Lövquist

    Timjan är
    Min absoluta favoritkrydda (förutom salt och svartpeppar). Timjan använder jag till det mesta jag gör tillsammans med vitlök. Allra allra bäst gifter den sig med nötfärs. Den lyfter alla rätter till liksom nästa nivå. Det är min stora hemlighet när jag lagar mat. Mums!

  • Jessica

    Kockens Chili Sweet får min kycklinggryta bli riktigt het! Smaken den kan skapa får allt annat att på sig maka..

    Jaja, ett försök att rimma Er Chili Sweet är grym och jag har den i nästan allt.. gjorde sig till och med väldigt bra i varma mackor i ugn med kalkon och parmesanost! Tack för att ni skapat den och Tack för min möjlighet att få vara med i utlottningen av fler grymma smaker!! De får gärna krydda till det i min hylla

  • Tracy

    Just nu har jag lite dille på kockens paprika krydda, jag tycker den passar i egen gjorda dipper, såser marinader M.m

  • Marlene

    Spiskummin har blivit en ny favorit, den höjer smaken på det mesta faktikt. Annars är det ju vitlök som funkar till allt och som i bästa fall håller en frisk samtidigt!

  • Anna Hjelm

    Min favoritkrydda är svartpeppar, för det är den mest använda i mitt kök. Utan svartpeppar skulle matlagningen avstanna . Visst finns det andra favoriter, såsom oregano, chili och saffran, men svartpeppar funkar alltid! Hoppas nu på vinst, så jag får lite nya kryddor

  • Catrine Svensson

    Persilade är min favoritkrydda och använder den ofta. Det är en krydda som gör sig bra som smaksättare i en god sallad, som smaksättare i grytor och även till stekpotatis och ugnsrostade rotfrukter. Den är kanon till många olika saker oj glömde den är också god som smaksättare till en kall sås till grillat och även som dippsås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.