Tävlingar

Vinn stor bbq-kit från Santa Maria!

Tävlingen är nu avslutad, vinnarna meddelas under helgen

Jag har fått 2 stora barbeque-kit med Santa Marias senaste nyheter inom grillning för utlottning. Japp, du läste rätt! 2 vinnare kan få ett varsitt kit med många fina grillprodukter från Santa Maria. Santa Maria såg responsen när jag skrev inlägget att jag hade fått det och skickade 2 kit för att lotta ut. Tusen tack för det, jag vet att många skulle vilja ha detta kit.

bbq-kit Santa Maria

Ett kit innehåller detta:

American bbq sauce – orginal

American bbq sauce – hickory

American bbq sauce – tangy

bbq grilloil – citrus

bbq grilloil – hickory

bbq rub – herbs

bbq rub – allround

bbq rub – chili

bbq rub – kaffir/ginger

bbq marinade – oriental

bbq marinade – teriyaki

bbq marinade . ginger

Inte illa, eller hur? Du kan läsa mer om produkterna på Santa Marias hemsida samt dessa inlägg: Santa Maria.

Vad behöver du göra för att delta? Jo detta:

1) Skriv ner vad du gillar bäst med grillning eller ditt bästa tips tillsammans med ditt namn i detta inläggs kommentarsruta. Tipset kan vara allt från hur du grillar till hur du gör en härlig marinad. Du bestämmer själv. Detta ger en vinstlott.

2) För att få ytterligare en vinstlott så ska du länka från din blogg till denna tävling, gärna med ovanstående bild.

3) Och för att få en tredje lott så ska du lägga till mig via Bloglovin.

OBS! Skriv i kommentaren om du har länkat eller lagt till.

Vill du bli sommarens ”barbeque hero” ? Anmäl dig då bums till denna tävling. Tävlingen pågår fram till fredagen den 29 maj klockan 18.00. Lycka till önskar jag till alla som deltar och tack ännu en gång Santa Maria för sponsringen.

Print Friendly, PDF & Email

41 Comments

 • Lotta

  Jag kommer från en riktig grillfamilj där min pappa, Mr Grill, även brukar starta upp grillen under julhelgen.
  För mig finns det inget annat alternativ än kolgrill, denna underbara doft som sproder sig i grannskapet.
  Favoriten är kryddiga köttfärsspett tillsammans med en pastasallad gjord på grönsaker, tortelini och brieost…och ett glas Rosé till.

 • Louise

  Vilken härligt grillset, det vill jag gärna tävla om! Mitt bästa grilltips gäller revbensspjäll! För att få ett riktigt bra resultat: förkoka i buljong tills de är möra och släng sedan på grillen! Mums! Perfekta tillbehöret är grillade majskolvar!

 • Åsa72

  Åh, vilket härligt kit som lottas ut här!!
  Har inget tips gällande grillningen utan kan bara konstatera att den mysigaste grillningen åstadkommer man vid en sjö, när man är ute på fisketur med barnen och grillar korv över öppen eld. Aldrig någonsin smakar grillad korv så gott som ute i det fria. Måsar som skriar, vattnet som kluckar och veden som sprakar i eldstaden.

  Jag länkar inte, då jag själv inte bloggar, men jag lägger till dig via bloglovin…

 • Daniel

  Klart jag är med och tävlar! Grillning är helt klart en av sommarens höjdpunkter, och det bästa är ju att nästan allt går att grilla med gudagott resultat!

  Mitt bästa grilltips är att inte missa grill-desserten! Varför inte avrunda en grillmåltiden med en dessert i matchande anda:

  ¤ Frukt-paket på grillen! ¤
  Supersmaskig dessert att kasta på grillen, passar bra på eftervärmen medan man äter ”huvudrätten”.

  Skiva blandad frukt eller bär och lägg på folie. Allt passar! Kiwi, jordgubbar, banan, ananas….
  Skeda över koncentrerad apelsinjuice, eller för de vuxna: en matsked likör eller whisky, och lägg på en klick smör. Slå in paketen och värm på grillen. Servera med olika skålar med tillbehör som alla får välja ur själva; riven choklad, rostad kokos, nötter, vaniljsås eller glass…!

  ¤ Choklad-bröd på grillen ¤
  Perfekt på utflykten med mini-grillen, eller som söt dessert hemma!

  Skiva bröd eller sockerkaka, lägg ett par bitar av favoritchokladen mellan varje skiva. Till chokladsockerkaka blir vit choklad underbart! Torrt bröd är perfekt att ta tillvara, men blir godare om de smöras lätt på utsidan. Lägg bröden på grillen. Chokladen smälter och blir ljuvligt gott med glass, lättvispad grädde eller denna ”bäriga” sås nedan…

  ¤ ”Bärig” sås på grillen ¤
  Lägg färska eller frysta bär i en liten ugnssäker form (kastrull eller skål blir bra). Blanda i lite muscovadosocker, eller vanligt socker. Ställ på grillen och låt det bli varmt och rör till en sås – den blir ganska klumpig men vacker! Servera till desserter, t.ex. chokladbröden ovan eller till glass. Smakar ljuvlig sommar!

  Tänk så lätt att göra en smarrig dessert – hoppas nu att jag har otrolig tur att vinna grillkiten från Santa Maria… Då blir hela måltiden PERFEKT! =)

 • Cecilia

  – Låt barnen göra sina egna grillspett med kött och grönsaker. Välj ett platt spett alternativt två stycken grillspett för att bitarna inte ska rulla runt. För en jämn grillning sätt inte bitarna alltför tätt.
  – Om du ska grilla fisk så gnid in gallret i citronsaft så att det fina köttet inte fastnar.

 • Jennie

  Å himmel vilket fint kit. Klart jag vill vara med och tävla om det.
  Det bästa med att grilla är att man kan grilla nästan vad som helst. Allt från kött, fisk till grönsaker och ostar. Och vanlig kolgrill ska det vara… det luktar ju så gott 🙂
  Mitt bästa grilltips är kanske det enklaste… men att få stå ute en skön sommarkväll, med ett glas vin i handen och massa goá vänner runt omkring sig.

  Jag ska även länka till din tävling på min blogg.

 • Fröken Eko

  Hej!

  Jag vill gärna vara med och tävla 🙂

  Det som jag tycker bäst om med grillning är att få vara ute och både laga och äta maten. När man grillar så handlar ju inte måltiden bara om att snabbt få maten färdig för att sedan kunna kasta den i sig. Man umgås ju ofta runt grillen och det hela blir lite mer festligt och roligare, både vid själva tillagningen men också sen när maten ska ätas.

  Mitt bästa tips för grillning är kanske också det enklaste; maten ska grillas över en riktig eld. Det duger inte med gas-grillar eller kolgrillar som osar tändvätska. Maten ska grillas över glöd från en riktig eld. Då smakar den bäst och det är också mysigare 😉

  Har också länkat till tävlingen i min blogg. Länken ligger i högra sidospalten och där låter jag den vara kvar t.o.m. sista tävlingsdan.

  Häls. F

 • tofva

  Min sambo är grill galen och han sitter här brevid mig och säger sitt absoluta BÄSTA grilltips: SNÅLA INTE MED HONUNGEN, Ha heller aldrig på salt försen köttet är färdig grillat!
  Han använder det till all grillning.. och trust me, det blir Superduper gott!
  Hoppas på vinst, då vet jag någon som kommer le som en stor sol.
  Kramar Rosa Prinsessa o Mr.woody.

 • evamar - tävlingsblogg

  Det bästa med att grilla är att jag blir ledig från all matlagning. Herrarna i familjen gottar ihop såser, glazer och marinader och goda tillbehör och mitt jobb är att duka och ta fram ett gott vin. Alltså är mitt bästa grilltips att hitta en man som älskar att grilla. 🙂 Med ett kit kan de få fortsätta hela sommaren! Det vore guld värt för mig som till och med slipper det tråkiga med att handla emellanåt, eftersom det ska sökas efter de bästa bitarna och de fräschaste tillbehören.

  Har lagt till dig på BL och länkat här;

  http://evamar.blogg.se/2009/may/bbq-kit-29-maj.html

 • Rebecca

  vad jag gillar mest med grillning är den underbara smaken som en kolgrill bidrar med och även doften.. men sedan allt känsla runt om kring det. Att stå ute i trädgården vid solnedgången och grilla med en drink i handen är en otrolig känsla!

  jag har lagt till dig på bloglovin! 😀

 • Milla

  Jag vill gärna vinna detta paket. Jag är inte så duktig på att grilla men vill försöka. Denna kit kan då hjälpa mig att bli en ”hero”. Jag addar dig på bloglovin. Det bästa med grillning är nog den speciella smaken man får. Och eftersom det är bara en kort period under året man grillar så får man passa på att göra det så mycket vädret tillåter.
  Tack för en bra sida.
  Milla

 • Olelsi

  Vilken super perfekt tävling, nu i dessa grill-tider. Jag tipsar om grillad paprika med fetaost-fyllning. Enkelt du delar paprikan liksom på längden, fyller den med smulad fetaost, lägger den på gallret i grillen och vips så e det klart. Mumsigt bra som vegetarisk rätt eller som tillbehör till grillat kött.
  Halloumi är oxå gott att grilla som tillbehör!!

  Länk: http://olelsi.blogg.se/2009/may/grilldags-var-med-och-tavla-om-detta-super-p.html

  Lägger till dig på Bloglovin, vill inte missa din blogg.
  Kan tala om att det är första gången jag e in men det blir mer nu när jag hittat den.

  Kram Nettan i Hälsingland.

 • Jeanette

  Det bästa med att grilla är att det smakar så gott! Mitt bästa tips när det gäller grillning är att ha tålamod. Inte slänga på köttet direkt utan låta glöden gå ner lite.

 • ANKI

  när man kan grilla ja, då känner man att SOMMAREN är här ( eller närmar sej med stora steg!!!)GRILLAR man kan ju verkligen alla vara med o man kan också grilla det mesta!!!! fisk, kött, potatis, grönsaker , frukt , godis m. m.

 • martina h

  hej.. mitt bästa grilltips är att grilla banan med marabou mjölkchoklad i. folie runt och sen får de ligga där lite på efterglöden o bli varma. go efterrätt!! kan äta hur många som helst….
  /martina

 • sofiea

  Hej jag har länkat. http://tavlingsdax.blogg.se/2009/may/vinn-till-grillen.html

  När jag grillar tar jag allt möjligt som smakförstärkare. Penslar på överbliven tackosås på köttet när jag grillar, om jag hittar det i kylen. På det viset kan du ha turen att hitta värdens godaste grillsmaker. Nått som jag älskar är att ta nypotatis kokta.. svepa in de i folie med lite smör vitlök eller vad du gillar för kryddor.. lät de bli lite grillade och underbart varma.

 • Helene

  Mitt bästa grilltips är att inte glömma bort allt gott man kan grilla förutom kött, såsom majskolv, champinjoner, lök/vitlök, squash,sparris och banan förstås till efterrätt.
  Jag länkar och lägger till dig i bloglovin
  Trevlig helg önskar jag er alla!/Helene

 • Vilja

  Finns det något godare än grillat? Tror inte det! Att samla sina vänner och tillsammans dra fram grillen är supermysigt, stämningen blir på topp och alla är glada. Mitt bästa grilltipps är nog att låta köttet ligga lite extra länge i marinad så att det hinner suga åt sig ordentligt! Tänd gärna grillen en stund innan ni ska börja grilla så har ni bäst glöd 🙂

  Har även lagt till din blogg inne på bloglovin!
  Ha en fin grillsommar!
  Kram

 • lina

  Hej hej
  klart man är med. Här kommer den bästa och godaste och lättaste desserten:

  Grilla tjocka skivor av halloumi ost och servera med varm blåbärssylt (eller valfri sylt). Jag vet det låter helkonstigt, men det är supergott och måste testas.

  Man kan även grilla osten och ha till förrätt med nån god sallad och dressing till eller som tillbehör till varmrätten. Supergott!!!

 • Malin

  är med och tävlar=)
  ett enkelt gott tips är att helsteka en fläskfile på grillen, har du ingen marinad rör du snabbt ihop en med dt du har i kylen/skåpen. Tex vitlök, soya, honung, en skvätt chilisås å lite salt, oregano ,peppar. När köttet nästan är klart skär du ett snitt i köttet å petar ner vitlök/örter färskost linda runt lite bacon som du fäster med tandpetare å sen på grillen någon minut igen. Underbart gott.

  Länk:http://mtlftavling.bloggagratis.se/2009/05/20/1690640-bbq-kit/

  Lagt till dig på bloglovin.

 • Yellena

  Oj, vilket kit. Jag vill jättegärna vinna detta paket för att ge det till min man, han gillar att grilla. Det bästa med grillningen är ju den speciella rökiga smaken man får och det blir ännu godare om man lägger ner någon träbit som luktar och ger bättre smak. Supergott! Tack för en toppenbra blogg.

  Yellena 😀

 • Liz

  Den här tävlingen vill man ju inte missa för allt i världen.
  Mitt bästa grillrecept?, tror inte jag har nån faktiskt.
  Det brukar bli att vi tager vad som vi haver och så gör vi nåt av det.
  Men däremot kan du läsa om mitt bästa tips för en lyckad grillafton hos mig, där du naturligtvis har en länk:
  http://chiclady.blogg.se/2009/may/utkast-1.html

  Kram från Liz i Malmberget 🙂

 • Jessica

  Det bästa med grillning är doften av grillat, det ger en bra stämning bara det, sen att det smakar extra gott är ju så klart ett stort plus. Man kan grilla var som helst och nästan vad som helst. Jag älskar grillat! Dessa verktyg skulle bli en mycket bra present till min grilltokige far! Hoppas jag får turen att kunna ge honom detta 🙂

 • Anonitota

  Jag vill gärna vara med och tävla!
  Mitt bästa tips när man grillar är något jag lärt mig av Leilas matlagning på TV; indirekt grillning!

  Det innebär att man använder en klotgrill, lägger på köttet i mitten av gallret och puttar kolet åt sidorna. På med locket och värmen cirkulerar som i en varmluftsugn. Inget fett eller marinad som kan droppa ner på kolen och skapa eldsflammor som förkolnar köttet. Oslagbart och sagolikt gott!

  P.S. Världens enklaste potatisgratäng görs i folie på grillen också; lägg i skivad potatis, lök, salt, peppar och grädde (ost om du vill). Vik ihop och grilla samtidigt som köttet. Alla kan få varsin litet knyte!

 • En Mölnbobos Liv

  Jag är med och tävlar, jag har länkat i min blogg (länk nedan). Mitt tips på grillning är att göra goda grönsakspaket. Vi gjorde för några helger sen ett paket av följande saker

  Purjolök, vanlig lök, morötter, sparris, persilja, chili (om man gillar att det är lite drag), småtomater. Det var supergott. Var så enkelt, bara göra ett paket av folie, ringla lite smör över och sen på grillen.

  Här är länken till tävlingsinlägget

  http://molnboanna.blogg.se/2009/may/bbq-kit.html

 • Martina

  Det där kitet låter väldigt användbart.
  Något som jag tycker är gott att göra det är att baka bröd på grillen. Jag gör en sats vit deg typ franska
  som jag låter jäsa en stund och sedan formar jag tekakor som jag lägger på grillen. De får ligga ca 5-7 minuter. Jag vänder dem några gånger så att det blir lagom färg på båda sidor.

  Jag har också länkat till dig på min blogg.

 • Jessica

  Jadu, det kitet vill man ju absolut vinna.

  Mitt bästa grilltips är väl att börja med att grilla vitlöksbröd i väntan på att köttet ska bli klart. Detta är mitt favvorecept.

  1 stor baguette
  ca 50 g smör, rumsvarmt
  1-2 vitlöksklyftor
  1 ½-2 msk parmesanost
  persilja, hackad färsk eller fryst

  Skär baguetterna i skivor. Blanda smöret med pressad vitlök, parmesan och persilja. Missar man att ta fram smöret i tid, brukar jag köra det på upptining i micron nån minut, då blir det mjukt utan att smälta.

  Bred smöret på båda sidorna av brödskivor. Grilla dom snabbt tills dom fått fin färg lite vid sidan av glöden. Passa dom noga för det går riktigt fort att få fin färg på dom.

  Givetvis länkar jag och har med dig på bloglovin.

 • Anna

  Har ingen blogg (hur ska jag då hinna med att följa andras bloggar)…? =) Hoppas dock på vinstchans för jag ÄLSKAR grillsäsongen och allt som gör den ännu mer fantastisk..!

  Godaste alternativet till kryddsmör:
  Hemlagad färskost är himmelskt gott och enkelt att göra! Servera till grillat kött, bakad potatis, baugette eller till festen på salta kex!

  Värm 1 liter naturell yoghurt och 2 dl creme fraiche (ej minivarianten) till 37 grader. Häll massan i ett kaffefilter och låt rinna av i minst 6 timmar, gärna över natten i kylskåp.

  Smaksätt osten med salt och peppar, och dina favoritsmaker. Hackade oliver, pressad vitlök, färska örter, tacokrydda, riven pepparrot eller hackade valnötter….du väljer! Vackert att ställa i små skålar och strö på hackade nötter eller färska kryddor.

  Supersnabba pitabröds-pizzor:
  Stora, platta pitabröd är perfekt lunch eller tilltugg på grillpartyt! Lägg dem på lätt oljad folie, smula på fetost eller annan smakrik ost. Strö över färska örter, skivade oliver, strimlad salami eller vad du tycker om. Lägg dem på grillen och låt osten smälta. Servera dem som de är, eller skär dem i ”pizzaslices” och lägg dem på ett stort fat till gästerna att ta för sig!

  Tillbehör till grillat: sallad med grillade grönsaker:
  Med färdigkokt bulgur, couscos eller pasta – kanske från gårdagens middag – tillagar du superenkelt en god och nyttig sallad!

  När man grillar kan man lägga på grönsaker (t.ex. paprika, lök, champinjoner, tomater) samtidigt som köttet. Grönsakerna blir klara snabbare än köttet, och det är enkelt att fixa tillbehöret under tiden man väntar på köttet. Ta av grönskakerna när de är klara skiva. Blanda kokt bulgur eller pasta, smaksätt med sweet chili-sås, pesto eller favoritdessingen. Salta och peppara. Vänd i de grillade grönsakerna och strö gärna över stimlad purjo eller annat kryddgrönt. Salladen är godast kall eller ljummen!

 • Therese

  Himmel vilket set, det får man ju bara inte missa..
  Jag gör alla tre, har redan lagt till dig via bloglovin.
  Mitt bästa grilltips är en sås på creme fraiche, 1 äpple (tärnat) hackad smörgåsgurka (ca 10 skivor), lite dijonsenap och salt och peppar..
  Blir en frisk och fräsch grillsås..
  Länkar också med bild till din tävling och håller tummarna för att jag vinner…

 • Nette (kardemumma Gumman)

  oooh tjuusig vinst! Självklart med!

  Och gör alla 3 så man har full chans! 😀

  Mitt godaste tips vid grillning är att koka potatis så den är nästan klar, ta den av plattan, krossa den lite och gräva ut en liten grop som man fyller med något gott kryddsmör. Sen krydda med pomfritt krydda hela potatisen och linda in i folie. Sen är det bara att slänga på grillen en stund innan servering!

 • Anna

  Det bästa med grilling är att det blir super gott och att du kan grilla allt du vill. Mitt bästa tips är att man lägger ner bakpotatis inlindat i folie ner i kolet på grillen. Ovan på grillar du en hel fläskfilé som du har marinerat i Santa Marias Provencal marinad och majskolvar. Ett spett med grönsaker som paprika lök och tomat som du penslar på med Santa Marias grillolja med vitlök. Jag länkar till din blogg.

  Ha en bra söndag
  Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.