Bär, Choklad, Efterrätter, WW Flex Smartpoints, WW Propoints, WW SmartPoints

Vit chokladmousse med hallon

Det var ett tag sedan vi hade en gästbloggare men nu så är det dags igen. Min arbetskollega Anette vill dela med sig av denna goda efterrätt: Vit chokladmousse med härliga hallon. Annette tycker att den här fluffiga moussen är extra mumsig för att den söta vita chokladen gifter sig så bra med de syrliga hallonen. Och har man inte tillgång till färska hallon så går styckfrysta utmärkt! Tusen tack till Anette för supersmarriga receptet!

Detta behöver du till 4-6 portioner:

2 dl vispgrädde, 150 g vit choklad, 1 ägg, 1 dl kesella (1 %), färska hallon till dekoration

Gör så här:

Vispa upp grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad. Vispa upp äggen och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesella och till sist den uppvispade grädden. Häll upp moussen i sex små glas eller i fyra höga champagneglas. Låt glasen stå i kyl minst en timme. Toppa glasen med färska hallon.

Foto: Anette M.

 Viktväktarna

  • WW Flex Smartpoints: om man använder 20 % milda visp samt kesella lätt (0,3%) så får hela receptet 69 smartpoints. Det blir 12 sp vid 6 portioner.
  • Smartpoints: hela receptet har totalt 86 smartpoints. Vid 4 portioner blir en portion 22 sp och vid 6 portioner 14 sp. Väljer man Milda Visp 20 % istället så blir det lite magrare och det blir totalt 72 smartpoints istället.
  • Propoints: hela receptet är totalt 50 propoints (räknat på 40 % grädde). Vid 4 portioner blir en portion 12 pp och vid 6 portioner 8 pp.
Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

  • Maggan

    2012/10/27

    Sitter och letar runt efter någon god efterrätt till nästa helg då Min man Håkans syskon kommer hem till oss på Lördagen..Hittade denna som jag blev förtjust i! Kan man förbereda och göra den klar redan på Fredagen? Skulle va skönt att ha det förberett.
    Maggan

  • Nadja

    2012/10/28

    Hej Maggan: Det går säkert bra att göra det på kvällen innan eller kanske på morgonen samma dag. Tänk bara på att inte ha något i kylen som den kan ta smak av.

    Hälsningar Nadja

  • Gabbi

    2012/10/29

    Gott det måste vara! =)

  • Maggan

    2012/10/29

    Ok! Blir nog att jag gör den på morgonen!

  • Katarina

    2012/10/29

    Vad gott det ser ut!

  • Pingback: Söta tips till midsommarafton! | Nadjaskitchen.se

  • Sara

    2014/05/09

    Vad för sort av kesella det finns olika smaker och lätt el naturell

  • Nadja

    2014/05/09

    Hej Sara, har kollat upp och det är vanlig naturell kesella som har använts till detta recept.

    Hälsningar Nadja

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.