Vita pepparkaksbollar

Inför tredje advent så kanske dessa fina pepparkaksbollar kan vara något för dig. Pepparkaksbollar som är doppade i härlig vit choklad. De är mycket snabba och enkla att göra. Tyvärr så är jag inte alls så nöjd med bilderna, ljuset är totalt fel, men så kan det bli ibland när man har bråttom. Hoppas ni i alla fall får en fin tredje advent!

Till cirka 20 lite mindre bollar så behöver du:

75 g pepparkakor, 100 g mandelmassa, ca 40 g mjukt smör, 1 tsk pepparkakskrydda, 200 g vit choklad, + en extra krossad pepparkaka till garnering

Gör så här:

Krossa pepparkakorna i en mortel. Riv mandelmassan. Blanda den med pepparkakorna. smör och pepparkakskryddan. Rulla till lite mindre runda bollar och lägg på bakplåtspapper.

Hacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem på bakpapperet. Strö över lite av den krossade pepparkakan och låt det stelna. Pralinerna kan förvaras i rumstemperatur, men jag tyckte de nästan var godare kalla…precis som chokladbollar och havrebollar.

Viktväktarna

  • Smartpoints: totalt har receptet 112 i smartpointsvärde, vid 20 bollar så har 1 boll 6 smartpoints
  • Propoints: så är en boll 3 pp vid 20 stycken totalt.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

12 thoughts on “Vita pepparkaksbollar

  1. Vilken choklad är bäst att använda? I min matbutik finns inte så mycket att välja på.. Ser gott ut 🙂

  2. Jag har här använt Odense’s vita choklad som är till för bakning och desserter. Vet inte om den är bäst, men duger gott åt mig.

  3. Hej, jag undra om det finns något annat alternativ som man kan ersätta mandelmassan med?

  4. Till Elin: En mycket bra fråga som jag inte riktigt har svar på. Mandelmassan fyller två funktioner; den ska ge smak och den gör även smeten lagom tjock och och formbar. Vet inte om du kan ta bort mandelmassan och ersätta den med kanske smör men då måste öka på med pepparkakorna så att du får en massa som till t.ex. chokladbollar. Jag kan inte lova att det blir en bra lösning så du får testa dig fram. Lycka till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *