Yoghurtmarinerade Kycklingspett

Idag hade vi tänkt passa på och grilla, men tji fick vi då det regnade som aldrig förr, så kycklingspetten fick tillagas i ugnen istället. Jag yoghurtmarinerade kycklingen i god tid innan, ca 5 timmar.

Yoghurtmarinerade Kycklingspett, ca 4 portioner

ca 500-600 g kycklingfilé

Marinad: 3/4 dl matglagningsyoghurt, 2 msk Tandori Masala, salt

Gör så här:

Rör samman marinaden. Skär kycklingköttet i kuber. Lägg dem i marinaden och låt dem ligga kallt minst 4 timmar.

Trä upp kycklingkuberna på grillspett och grilla dem ca 8-10 minuter runt om. Värm ev. pitabrödet på grillen och fyll dem sallad, tomat, kyckling och kall yoghurtsås (matlagningsyoghurt smaksatt med din favoritkrydda). Eller servera potatis eller couscous till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *