Morotsfrallor med keso

 

Jag har bläddrat och läst i ”Brödglädje” igen. Denna gång så fastnade jag för ett recept som heter Marjuts Morotsbröd. Jag har nu ett tag letat efter ett gott recept på morotsbröd och det som fick mig att fastna för detta recept var att den innehåller keso. Då kan det inte bli annat än gott. Och jag blev inte besviken. Moroten färgade frallorna lätt gula, så de nästan påminnde en om saffransbullar. Jag la även lite solrosfrön på några för att piffa till dem, men pensla lite med vatten först så att de fastnar. Ett annat tips är att om du vill använda maskin för att göra degen, så dela på satsen annars så kan det bli för tungt för maskinen att bearbeta degen väl.

Morotsbröd med keso

 

Morotsfrallor med keso, antal beroende på storlek

50 g jäst, 5 dl vatten, 5 dl finriven morot, 250g keso (naturell eller smaksatt), 2 tsk salt, 1 msk olja, ca 2 liter vetemjöl

Gör så här:

Värm vattnet till fingervarmt.  Smula jästen och rör ut den med vattnet i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in mjölet. Degen kan bli lite kladdig av keson, men ta inte i alltför mycket vetemjöl. Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek (cirka en halvtimme). Arbeta sedan ner den i bunken, ta upp den på bakbordet och knåda dem en kort stund. Dela den på mitten och rulla ut två tjocka längder. Platta till dem med handen. Skär i lagom stora bitar. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper, täck dem med en bakduk och låt dem jäsa i ungefär 20 minuter. Värm samtidigt ugnen till 250 grader. Pensla bröden med lite vatten precis innan du ska lägga in dem för gräddning. Strö eventuellt över med lite solrosfrön. Grädda bröden mitt i ugnen tills de fått fin färg, cirka 15 minuter.

Morotsbröd med keso

Gör dig en god smörgås av det nybakta brödet och njut!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.