Apelsinmuffins

 

Jag har muffinsformar till 1000 och tänkte nu beta av  dem en efter en. Här ska det bakas allt från bullar, klassiska muffins till kanske cup cakes, ja vi får se vad det blir. Jag har i alla fall börjat med helt vanliga men underbart goa Aplesinmuffins. Och det passar ju perfekt nu när Apelsinerna är som godast. Ett tips är att göra en dubbel sats på en gång för de går åt…

De är snabbakade men så goda. Ibland behövs det inget mera än en munsbit av en mjuk saftig muffins med mild smak av apelsin.

Till 12 stycken muffins behöver du:

100 g smör, 2 ägg, 2 1/2 dl socker, 1 msk vaniljsocker, rivet skal och saft från 1 apelsin,  2 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull, låt svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt smält smör, apelsinskal (tvätta apelsinen ordentligt innan) och apelsinsaft, mjöl och bakpulver. Rör till en slät smet. Fyll muffinsformarna med smet till 3/4. Grädda  i 200 grader i 12-15 minuter. Låt kallna.

9 kommentarer

  • Nadja

    Svar till Hanna:
    Muffinsarna måste du bara klara av att göra, de är superenkla. Om det är chokladmuffinsen som jag tror att du tänker göra, de lite mer kladdiga, så var inte rädd när de sjunker ihop efter gräddningen. När det gäller persiljebiffarna så vet jag inte vad du kan ha gjort för fel. Kan du ha glömt något? Du säger att de blev helt torra, kan du då ha överstekt dem? Mitt tips är att du gör köttfärsbiffar som du brukar göra och krydda dem med persilja istället. Tack för att du tog dig tid och skrev vad som händer i ditt kök…

    Hälsningar Nadja

     
  • Hanna

    Tänkte baka muffins imorgon till gubben och behövde ett recept, så jag tänkte direkt. ”Jag går in på nadjas sida för där finns det alltid bra recept” =P

    Apelsinmuffinsen och chokladmuffinsen tänkte jag baka:) , lyckas nog=) Men jag lyckades inte med persiljebiffarna =( , gubben kunde inte äta dom. Helt torra och dom såg inte så goda ut direkt.

    Men men:) En del lyckas man inte med.

    Ha det bra:)
    Hanna

     
  • Malin

    Hejsan!
    Så fin blogg du har, är det OK att jag lagt upp din länk på min matblogg? Kanske vi kan byta länkar med varandra 🙂
    Jättefina bilder i inläggen tycker jag , jag vet hur jobbigt det är att hålla på och ladda upp dom och redigera dem 🙂
    H. Malin på ”malins mat”

     
  • Karin

    Muffins är ett tacksamt bakverk! Går att variera i det oändliga och svårt att misslyckas med. Kan tänka mig att det blir smaskigt med apelsin i! 🙂

     
  • Pialotta

    Nadja.. precis ett recept som jag hade behövt idag.. var alldeles tom på bakverk, men ett måste, då vi inte har en kaksmula hemma här. de sista rånen gick åt igår;-)
    Nu blev det en sockerkaka med kanelsmak i brist på fantasi:-)
    Visst är apelsinerna kalasgoda nu:-)
    tack!!

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.