Kyckling/Fågel

Citron- och örtkyckling

 

I helgen så hade jag en riktig stor städning i mitt skafferi och då fann jag påsar från Knorr som jag fick för ett tag sedan, de med stekpåse och kryddmix. Jag minns att jag tyckte bra om dem sist jag provade, dock då med en annan kryddmix. Kycklingen blir inte torr utan saftig och vill man få en liten stekyta så tar man bort stekpåsen de sista 5 minuterna. Det är enkelt att göra denna rätt, följ bara anvisningarna på paketet. Lite ändringar blev det dock hos mig…

Till 4 portioner behöver du:

500 g kycklingfilé, 1 röd paprika, 1 gul lök, 1 vitlök, 1 påse Knorr Bag-of-taste Lemon & Herb, 2 msk olja, rivet skal av 1/2 citron

Gör så här:

Skär kycklingen i mindre bitar och lägg dem i stekpåsen. Häll i matoljan och blanda. Häll sedan i kryddblandningen och den rivna citronskalet. Blanda allt väl i påsen så att kryddningen hamnar på alla kycklingbitarna. Skär även paprikan och lökarna i bitar och lägg även dem i stekpåsen.

Lägg stekpåsen med allt på plåt och stek det i 175 grader i nedre delen av ugnen för stekpåsen blåder upp. Stek i cirka 40-45 minuter. Om du vill ha lite stekyta så ska du ta bort stekpåsen de sista fem minuterna. Servera med kokt ris och grönsaker.

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer

 • Nadja

  Vad roligt att höra att du kom med i tävlingen, synd bara att det är samtidigt som din semester. Kanske lite dåligt av kanal 7 (om jag nu minns rätt) att spela in sånt mitt i sommaren, men de håller väl på året om.

   
 • Melita Sara

  Jag testade dina köttfärspiroger idag, supergoda blev de!! Jag bytte dock ute lite av vetemjölet mot fullkornsmjöl och grahamsmjöl.

  Du tipsade föresten om en tävling man kunde anmäla sig till på tv4, jag gjorde det och kom med! 😀 De ringde mig för att jag skulle upp till sthlm på intervju men jag var tvungen och tacka nej eftersom inspelningen är samtidigt som jag är iväg på semester.

   

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.