Köttfärs,  Pastarätter

Cornetti Rigati gratäng

 

Här hos oss händer det ofta att det blir lite köttfärssås över och det brukar jag frysa in och spara till någon annan gång. När jag fick ett paket av Barillas nya fullkornspasta Cornetti Rigati så tog jag fram köttfärsen för att göra en gratäng. Först kan jag berätta att denna fullkornspasta har endast en koktid på 5 minuter! Det är ju nästan som snabbisar, så nu finns ingen ursäkt längre, ta fullkornspasta nästa gång du handlar för den smakar precis som vanlig, är kanske lite mörkare i färgen men så mycket nyttigare.

Cornetti Rigati gratäng

Jag har egentligen inget recept här på gång utan ett litet hopkok och kylskåpsrensning.

Barillas fullkornpasta

Jag tog  och kokade pastan i bara 3 minuter, för jag tänkte att den kommer även att gräddas i ugnen och dra åt sig lite av saften från köttfärssåsen. En pasta som har kokats för länge är aldrig god, den ska allra helst vara al dente. Blandade i köttfärssåsen som jag hade från tidigare och…

Rökt Fjällbog

…lite rökt fjällbog för att ge en rökig touch…

hackad rökt paprika

… och lite röd hackad paprika…

söta majskorn

..lite söta gula majskorn…

Ogräddad Cornetti Rigati gratäng

…och över allt detta så la jag på riven prästost. Sedan fick gratängen äntligen åka in i ugnen för att gräddas. Gräddade i 225 grader tills allt blev genomvarmt och osten fick en fin gyllene färg.

Cornetti Rigati gratäng

Servera pastagratängen med några goa grönsaker. Tomater passar alltid bra till pasta. Överbliven köttfärs från tacokvällen går också bra att använda till en sån här gratäng och lägg egentligen i vilka grönsaker och annat som du själv vill ha med.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

  • Martina

    Ser jättegott ut. Va bra att dom inte behöver koka så länge. Det blir tacos ikväll och jag har en känsla av att det blir färs över så då är ju det här en variant!

     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.