Crock-Pot

Crock-Pot – en hälsosam slowcooker

 

Min allra senaste köksapparat är en Crock-Pot. Det är en elektriska gryta som tillagar maten väldigt långsamt, uppåt nio timmar kan en köttbit tillagas. Men vem kan vänta på en sådan rätt undrar ni kanske då? Meningen är att i dagens stressade samhälle ta hjälp av en Crock-Pot och fixa kvällens middag redan på morgonen. På morgonen innan du går till jobbet, lägger du in ingredienserna i stengodsgrytan, ställer den i värmeramen, startar timer och går till jobbet. Under dagen så puttrar Crock-Poten din mat och när du kommer hem så har du middagen färdig och kan ta det lugnt. Och skulle du bli försenad så behöver du inte bli orolig, grytan stängs av automatiskt och varmhållningsfunktionen går på. Låter inte det fantastiskt? Det är det!

I mitt första försök, så tog jag och prövade på att göra en vegetarisk risgryta: Biriyani och här har ni resultatet. Jag blev inte 100 % nöjd, men det var mitt första trevande försök att använda apparaten. Riset fick koka långsamt i fyra timmar och då var inte alla kornen lika mycket kokta. Jag la till lite vätska och lät det koka i ytterligare en timme, därav lite överkokning på en del riskorn.

 Men vad som faschinerade mig totalt var att grönsakerna som jag hade med från början inte alls blev överkokta, inte ens ärterna! Jag trodde de skulle vara helt mosade och bortkokta, men inte alls, de var fortfarande fina och runda. Jag tror att  kommer att trivas med denna apparat, måste bara lära känna hur den tänker om råvarorna, hur lång tid den behöver och vad blir bäst att använda den till. Testning pågår för fullt…

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.