Vegetariskt

Färska majskolvar

 

Ute i butikerna kan man nu finna färska majskolvar. Det är inte så svårt som man tror att koka dem. Det tar cirka en timme och sedan är det klart. De är ju så mycket godare än frysta 😀

Färska majskolvar

Dra av skalen från kolvarna men släng dom inte. Skölj majskolvarna och skalen. Bädda in kolvarna i skalen i en stor kastrull och fyll den med vatten. Lägg gärna en gammal tallrik på så att den trycker majskolvarna. Fyll på med mera vatten under kokningen om så behövs.

Nykokta färska majskolvar

Dessa godingar kokade jag i nästan en timme (cirka 50 minuter), känn efter med en gaffel om kornen lossnar lätt och om de är mjuka, då är kolven klara. Ät dessa med lite salt på eller med lite smält smör eller släng dom snabbt på grillen. Vad du än väljer så är det underbart gott!

 

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

12 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.