Fisk och skaldjur

Gös med Jamie Olivers timjan, citron och havssalt

 

Jag är verkligen lycklig lottad. Min käre make gillar att fiska och ibland så har han turen att fånga Gös. Gös är ju sååå gott. Jag säger bara en sak och det är:  lax, torsk, sej, gädda och alla andra fiska – släng er i väggen! Gös är kungen av alla fiskar enligt mig. Den är saftig och en riktigt vit fisk som smakar gudomligt gott. Om du vill unna dig en riktigt god fisk så unna dig Gös, du kommer inte ångra dig.  Dom här hemma gillar oftast att man panerar fisken lite, men jag tycker det är synd att panera en sån fin fisk, så jag gillar att ugnsbaka min bit tillsammans med grönsaker och citron. Denna gång så provade jag att ha Jamie Olivers krydda: Timjan, citron och havssalt till och jag blev helt frälst! Denna krydda var perfekt till fisk.

Gös Denna dag hade jag bakad potatis till fisken, var tvungen att använda upp den innan den blev gammal. Det var helt okej, men kokt färskpotatis med en smörklick på är så mycket godare just nu.

ugnsbakad gösLägg i grönsaker så som gul lök, purjolök, hackad vitlök, paprika och skivade körsbärstomater tillsammans med en klick smör i en ugnsform. Bädda ner fisken och krydda den med Jamie Olivers krydda: Timjan, citron och havssalt. Krydda även grönsakerna om du vill med salt och lite peppar. Jag har även rivit lite extra citronskal för smakens skull. Låt allt ugnsbaka i cirka 20-30 minuter i 225 graders ugn. Servera med sallad och nykokt potatis. Jag har ingen kall sås till fisken för jag ville framhäva de goda smakerna från de ugnsrostade grönsakerna.

GösSå här såg gösen ut innan den blev till god filé. Maken min är riktigt bra på att filea fisken och det är jag toppenglad för – för det betyder att jag slipper göra det då 😀 .

JO krydda

Print Friendly, PDF & Email

7 kommentarer

 • vivvi

  Jag har faktiskt aldrig sett de där kryddblandningarna. Jag älskar kryddor och har en hel del. Finns de i vanliga mat affärer?

  Svar från Nadja:
  Javisst, de ska finnas ute i affärerna. Kanske inte i lokalbutiken men i de störra affärskedjorna, annars är det bara att kontakta Toja Import och be dom kontakta din affär eller visa versa….
  Nadja

   

 • Jessica

  Älskar att fiska, så länge jag slipper ta hand om dom efteråt och helst slipper äta dom. Är inget större fan av fisk, men måste säga att din variant ser riktigt god ut så jag hade faktiskt kunnat tänka mig att smaka =)

  Hoppas du får en bra dag!

   
 • Emilies Skafferi

  Härligt med en mästerfiskare i familjen:) Dessutom verkar Jamie Olivers kryddor helt underbara, jag vill också ha dem! Denna sort verkar cokså som gjord för din gös.

   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.