Fläskfilé i gräddig sås med tagliatelle

 

Här kommer en favorit i repris. En krämig och god pastasås med fläskfilé. Rätten är mycket lättlagad och fläskfilén blir så mycket godare än att bara steka upp i tråkiga skivor. Om du tycker att det blir för kaloririkt med tagliatelle så går det bra att byta ut det mot något annat.

Det här behöver du till 4 portioner:

4 portioner nykokt Tagliatelle, 500 g fläskfilé, 5 dl matlagningsgrädde, 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, 1/2 purjolök, 1/2 röd paprika, valfri mängd av färska champinjoner, salt, peppar, 1 1/2 msk mjöl, 1 msk soja, 1 tsk paprikapulver

Gör så här:

Börja med att putsa filén och skär den i strimlor. Lägg i en traktörpanna med lite matfett och stek den fin runt om. Lägg även i hackad gul lök, vitlök och champinjoner. Låt allt steka tills vätskan är borta från champinjonerna samt att köttet börjar få färg. Salta och peppra efter smak. Lägg i mjöl och rör om ordentligt. Häll i all grädde och rör om igen. Tillsätt soja och paprikapulver och smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Skär paprikan i strimlor och purjolöken i lite större ringar och lägg i pannan. De ska endast puttra med de sista minuterna för att bli lite mjuka och inte överkokta. Häll den nykokta tagliatellen på tallrikar och häll sedan över den gräddiga fläskfilésåsen. Tänd några ljus och servera detta på ett fint dukat bord och ät i lugn och ro tillsammans med familjen eller någon ni tycker om. Härlig lättlagad rätt som ändå känns lite mer lyxig än vanlig vardags rätt.

ViktVäktarna

  • WW Points: Om du använder 4 % matlagningsgrädde så blir det 9 points per portion. 13 points per portion räknat med Ica Gott Liv 100 % fullkornstagliatelle och 10 % laktosfri grädde.

14 kommentarer

  • ingmarie tantinen

    Hej ja du det skall jag laga i morgon fredag. Har aldrig lagat tagliatelle. Men det skall bli mums tror jag
    ingmarie odensvi småland

     
  • Nadja

    Svar till Jonna:

    Tjohoo vad skoj det var att läsa dina rader. Tusen tack för dem!

    Nadja

     
  • Jonna

    GUD så gott det här var! 😀 Jag gjorde det ikväll och det var helt supergott! 🙂

    Och nu har jag även sparat första julreceptet! 😀

     
  • Anna

    Tusen tack för ditt goda o lätta recept på surdeg. Nu har jag lagt upp bilder på bloggen! Ha en skön söndag nu! Kram Anna

     
  • Jessica

    Åh, ser så himla gott ut, sitter här och klurar på vad vi ska ha till kvällsmat och det hade suttit fint, dock finns inte allt hemma, men en annan gång får det bli.

    Ha det bra!

     
  • Carita

    Vitkål är supersmarrigt 🙂 Jag brukar göra sån där hälsosallad, eller vad det kallas. Då kokar man rapsolja + äppelcidervinäger + socker och kryddor och har vitkål och morot i och annat om man vill. Supergott!
    Fläskfile är gott det med 🙂

     
  • Therese

    Ja min uppmärksamhet fick du då i allafall, såg ju jätte smarrigt ut..
    Känner mig dock lite borta när jag ser att du ha tävling?..
    Sitter ju mest och klipper och klistrar in mina kort i albumen för tillfället så jag hinner inte riktigt med alla bloggar jag brukar läsa..
    Men nu ska jag bläddra nedåt och kolla vad det va för tävling..
    Ha en underbar lördag..
    Vi hörs

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.