Korv,  mittWW Smartpoints BLÅ,  WW Propoints (gammalt),  WW SmartPoints

Gratinerad falukorv på lökbädd

 

Ooh, det här är en sån där supergod måltid som piffar upp höstkvällen. Man får kanske gråta några tårar (på grund av löken) men det är den värt. Falukorven gratineras på en lökbädd med ost, bostongurka, ketchup och senap på och allt detta serveras gärna med en god hemmagjord potatismos! Receptet räcker till cirka 6 personer, hemma hos oss så innebär det att det blir 2 lunchlådor till nästa dag.

Ugnsgratinerad falukorv på lökbädd

Det här behöver du till cirka 6 personer:

800 gram falukorv, 4-6 gula lökar (beroende av storlek), 7 msk bostongurka, ca 1/2 dl ketchup, ca 4 msk stark senap, 100 gram riven ost (17%)

Gör så här:

Om du vill servera hemmagjord potatismos till så börjar du med att skala och lägga den på kokning. Ta sedan fram och smörj en ugnsform, sätt ugnen på 225 grader.

Skivad lök

Börja med skala och skiva löken. Lägg den i ugnsformen.

falukorv på lökbädd

Skiva falukorven och lägg den på löken.

Bostongurka, ketchup, senap och ost

Plocka fram Bostongurka, senap, ketchup och riven ost/ ost att riva.

Gratinerad falukorv innan gräddning

Lägg på bostongurka, ketchup, senap och riven ost efter eget tycke och smak. Lägg in formen för gräddning och låt den gräddas tills rätten får fin färg och osten smält.

Ostgratinerad falukorv

Servera den goda ostgratinerade falukorven tillsammans med hemlagad potatismos. Lägg löken på potatismoset med lite krossad svartpeppar. Smaklig måltid!

ViktVäktarna

 • WW Flex Smartpoints: En portion är 17 smartpoints med vanlig falukorv (typ Scan) och 17 % ost. Men om man byter ut korven till en med 9 % fetthalt, så blir en portion 10 smartpoints. Lägg till points för potatismos.
 • Äldre ViktVäktarprogram:
 • Smartpoints: 17 sp/portion med vanlig falukorv (typ Scan) men om du vill få ner smartpointsvärdet så byt till en korv med lägre fetthalt, till exempel: vid 9% fetthalt på korven så blir en portion 10 sp.
 • Propoints: 12 pp/portion enligt receptet ovan. Jag har räknat points på vanlig falukorv (typ Scan) men om du vill få ner propointsvärdet så byt till en korv med lägre fetthalt, till exempel: vid 18% fetthalt på korven så blir en portion 10 pp.

Print Friendly, PDF & Email

7 kommentarer

 • Hanna

  hejhej.
  lånade det här receptet häromdagen då jag skulle göra gratinerad falukorv och jag kan säga att gubben älskade det=) Du verkar duktig på att laga mat=)
  Själv kunde jag inte smaka, är vegetarian och har varit det i sju år nu men kan säga att jag själv tyckte att det såg gott ut. Du kanske skulle kunna lägga ut mera vegetariska recept om du har tid och lust=)
  /Hanna

   
 • tina

  Tack för grattishälsning på picki. Falukorv äter jag väldigt sällan, men det här låter ovanligt gott. Trevlig helg vetja!

   
 • Åsa/En Sida Med Mat

  Peter älskar ugnstekt falukorv med mos….och det gör inte jag!

  Men helt klart kommer denna varianten testas!
  ser underbart gott ut!
  Hoppas allt är bra och att du får en trevlig helg!/Åsa.

   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.