Valentine

Hjärtliga bakelser

 

Jag kan meddela att dessa försvann i ett nafs här hemma. De är mycket enkla och snabba att göra men ser jättefina ut! Om du gillar wienerbröd och sånt, så kommer du gilla dessa med.

DSC01427

Hjärtliga bakelser, 6 stycken

Smördeg: 1 paket Sarah Lee smördeg (redan utkavlad)

Fyllning 1: 1/2 dl hallonsylt

Fyllning 2: 1 påse Ekströms Marsán vaniljkräm

Topping: 1 dl florsocker, 1 – 1 1/2 msk vatten, hjärtströssel

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut smördegen som redan är utkavlad och stansa ut 18 stycken hjärtan med hjälp av ett pepparkaksmått. Lägg sedan alla hjärtan på bakpappersklädd plåt och grädda dem tills de får fin färg, 8-10 minuter. Låt dem sedan svalna.
Gör under tiden vaniljfyllningen. Följ anvisningarna på paketet hur du gör krämen och inte såsen, man tar mindre mjölk. Gör sedan även toppingen. Var försiktig med att hälla all vatten på en gång, det kan bli för rinnigt. Det är bättre om du tar lite, lite i taget och blandar in. Du ska ha en konsistens som är mer krämig än rinnig.
Ta nu och lägg lite hallonsylt på 6 hjärtan, vaniljkräm på 6 andra och topping på de sista 6 hjärtan. Garnera med hjärtströssel. Para nu ihop hjärtan så att du har en bit av varje med toppingen överst (se bild). Servera dessa hjärtan till dem du älskar mest.
Nå vad tycks? Är dom inte fina? Min man blev i alla fall väldigt glad när han fick äta upp dem 😀 .

Print Friendly, PDF & Email

8 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.