Nadja tipsar

Infrysning av fina grönsaker

 

Jag har varit borta i varma Spaninen i en vecka och har lapat sol. Vi hade det verkligen varmt och skönt, har badat varje dag. En del av våra semesterbilder kommer jag senare lägga ut på min fotoblogg, så om du är intresserad så titta där om några dagar. Detta förklarar min frånvaro och varför bloggen inte har blivit uppdaterad. Det glädjer mig att ni ändå har valt att kika in här och jag är nu tillbaka och kommer att fortsätta blogga som vanligt igen.

dsc_1757-1

Innan vi åkte iväg så hade vi en hel del frys och kylskåpstömning. Jag hade en hel del fin paprika och purjolök som jag valde att hacka och frysa in.

dsc_1758

Purjolöken skar jag i ringar, körde i salladsslungan och in i en fryslåda. Tyvärr så hann jag inte se till att de blev styckfrysta, men det ska nog gå bra ändå.

grönsaker

Paprikan skar jag i mindre bitar och de fick sig också en tur i salladsslungan. Jag rekommenderar verkligen en salladsslunga. Överflödigt vatten försvinner och salladsbladen (eller som här andra grönsaker) blir fina och torra. Nu har jag lite paprika och purjolök infrysta som jag kan använda till grytor och annat när det tryter i kylskåpet med färska grönsaker.

Nya goda recept kommer inom kort…måste bara få landa här hemma först…må så gott! Nadja

 

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

6 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.