Ostfrallor

 

Till helgens frukostar brukar jag försöka få till det med lite nybakat bröd och nyligen blev det dessa goda Ostfrallor. Variera styrkan på ostsmaken genom att välja mild ost eller lagrad. Behöver jag säga att dessa frallor är supergoda till frukost, sallader eller alla goda soppor?

Det du behöver till cirka 20 stycken frallor är:

50 g jäst

4 dl fingervarmt vatten

10 dl vetemjöl

1/2 dl rapsolja

1 msk sirap

2 tsk salt

2 dl riven ost

1 ägg till pensling

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet och blanda sedan i allt utom osten.
  2. Arbeta degen gärna med en maskin eller elvisp i minst 10 minuter. Låt degen sedan jäsa till dubbel storlek.
  3. Rulla ut degen till en avlång bit på ett mjölad bakbord och dela den i 20 lika stora bitar.
  4. Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa i 30 minuter till.
  5. Sätt ugnen på 225 grader så att den kan bli varm under tiden frallorna jäser.
  6. När de har jäst klart penslar du dem med ett uppvispat ägg och strör på den rivna osten/lägger en ostskiva.
  7. Grädda dem sedan mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter eller tills de får fin vacker gyllenbrun färg.

ViktVäktarna

  • WW Points: 4 points per fralla vid 20 stycken med 12 % ost

11 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.