Pasta med italiensk kasslersås

 

 Så här i julklappsrushen så kan det vara bra med något som går fort att tillaga. Vad sägs om en enkel med mycket god Italiensk kasslersås och bandspagetti? Du kan lägga till champinjoner eller t.ex röd paprika för att fylla ut såsen, men den är riktigt god som den är. Servera en god tomatsallad (tomat, lite rödlök, salt, peppar)

DSC01221

Pasta med Italiensk kasslersås, ca 6 portioner

1 kg kassler (fett bortskuret), 1 msk olja, 1 msk oregano, 1 – 1 1/2 msk vetemjöl, 5 dl matlagninsgrädde, 1 1/2 – 2 msk tomatpuré, ev lite salt och peppar, nykokt bandspagetti för 6 portioner

Gör så här:

Skär kasslern i bitar eller i strimlor. Värm oljan i en kastrull. Lägg i kasslern och låt den puttra bort all vätska. Rör om i kastrullen lite då och då. När vätskan nästan är borta så rör du ner mjölet. Blanda ordentligt. Häll i matlagningsgrädden och blanda. Tillsätt oregano och tomatpuré. Låt allt puttra ihop. Smaka av om du vill ha lite mer oregano, tomatpuré eller kanske lite salt. Kasslern brukar ge sälta så smaka innan du saltar.  Servera den goda såsen till nykokt bandspagetti och tomatsallad.

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

 • Nadja

  Till Tina:

  Den är supergod!

  Till Tessan:

  Tack för dina fina ord. Jättekul att du gillar bloggen 😀 !

  Nadja

   
 • Tessan

  Det lät väldigt gott det kommer jag att testa framöver när jag har varit och handlat kassler. =)

  Som jag skrev i gårdagens inlägg så har jag fastnat för din blogg. Tack för att jag vart uppmärksammad på tävlingen du hade så att jag hittade hit.

  Nu är jag här för att stanna i alla fall.
  Vill du ha lite mer julstämning så har jag lagt in en mysig video på min blogg. jättemysigt verkligen.
  ha en fortsatt trevlig dag.