Pastasås med quornbitar

 

Jag älskar pasta och vill gärna äta det så ofta jag kan. Denna gång så testade jag att ha quornbitar i pastasåsen istället för något kött och det gick alldeles utmärkt. Dottern trodde det var kycklingbitar och inte quorn. Du behöver inte följa receptet slaviskt utan ta de grönsaker du har hemma och gillar. Själv hade jag lite champinjoner och morötter som jag behövde bli av med och de gröna ärterna kom med för färgen skull.

Pastasås med quorn

Det här behöver du till 4 portioner:

1 påse Quornbitar (600 g) , 150 g champinjoner, 1 gul lök, 1 morot, 1 msk rapsolja, 1 msk tomatpuré, 2 msk chilisås (gärna hot), salt, peppar, 2 dl gröna ärter, 2 1/2 dl matlagningsgrädde 7 % + ev 1-2 dl vatten om du vill späda ut såsen,

Gör så här:

Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Skiva eller tärna moroten. Fräs svamp, lök, morot tillsammans med de frysta quornbitarna i rapsoljan, cirka 10 minuter med omrörning emellanåt.

Pastasås med quorn

Häll i tomatpuré, chilisås, salt och peppar. Blanda och tillsätt nu även ärterna. Häll över matlagningsgrädde, rör om ordentligt och låt allt bli genomvarmt. Späd ut såsen med lite vatten om du tycker det blir för tjockt. Allt beror på vilken grädde du använder. Servera nykokt pasta till.

Viktväktarna

 • mittWW Smartpoints BLÅ: 3 smartpoints per portion enligt receptet ovan. Lägg till points för pastan.
 • mittWW Smartpoints GRÖN: 7 smartpoints per portion enligt receptet ovan. Pasta är inte inräknad.

 

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

 • Nadja

  Hej Florence
  Tack för din återkoppling. Vad var det som inte passade dig? Var det såsen som smakade så hemskt eller var det quornbitarna som inte passade? Alla gillar inte Quorn på grund av konsistensen.
  Återkom gärna och berätta.
  Hälsningar Nadja