Indiskt,  Kyckling/Fågel

Underbar kycklingsandwich med mangocurry

 

Ibland ska det gå fort, ibland är man inte så hungrig och ibland har man lite rester att ta hand om. Då är det perfekt att göra sig en lite mer mättande smörgås istället för att laga mat. Jag skulle kunna leva på smörgåsar och är lite förvånad faktiskt att jag inte har pratat om det förr. Kanske för att det är egentligen inget märkvärdigt med smörgåsar om man tänker efter men de är ju så goda. Denna röra är gjord efter en lunchmacka som jag blev helt kär i. Ägaren av kafeterian där jag handlar denna lunchmacka berättade stolt hemligheten för mig när jag berömde honom. Nu delar jag med mig av den till er, men ni måste lova att inte säga det till någon mer och att ni har hört det från mig…

Supergod kycklingsandwich med mangocurry

“Det är Mango i curryn” sa han, det är det som är hemligheten! I samma ögonblick som han sa det tändes en lampa ovanför mitt huvud…hade jag inte en krydda från Santa Maria som hette just Mango-Curry? Jovisst, hade jag det, så nu jag har testat här hemma att göra röran med både creme fraiche, yoghurt och med majonnäs. Allra godaste blev resultatet just med endast majjon och kryddan.

Mangocurry från Santa Maria

Röra till  2 lunchsmörgåsar:

1 dl majonnäs, 2 – 2 1/2 tsk Santa Marias Mango-Curry krydda

Gör så här:

Blanda ihop allra först majonnäsen med kryddan så att de hinner smälta samman och smakerna kan få träda fram. Ta sedan fram 1 kycklingfilé per smörgås och skiva det. Om man har annan del av kycklingen så kan man skär den i små bitar och blanda ner den i röran. Gör även i ordning de grönsaker du vill ha på smörgåsen. Här har jag isbergssallad, tomater och röd lök.

Tillbehör till smörgåsen

Bred på röran på valfritt smörgåsbröd. På bilden finns ett nytt bröd jag hittade i affären, Pavébröd. Det är ett surdegsbröd som är verkligen att rekommendera, mycket gott!

DSC_0939

Lägg sedan grönsakerna.

DSC_0941

Lägg på kycklingen och även lite av mangocurryröran och lägg på locket.

Kycklingsandwich med mangocurryröra

Nu är det bara att njuta av smörgåsen. Det svåra kommer nu – att försöka äta smörgåsen på ett sätt utan att all innehåll åker ut på andra sidan. Ett tips är att lägga folie eller smörgåspapper runt den ena ändan. Hoppas det smakar.

Print Friendly, PDF & Email

12 kommentarer

 • Nadja

  Svar till Edit: Javisst, jag köpte min på Ica Maxi och har sett den både på Coop och andra vanliga mataffärer

  Hälsningar Nadja

   
 • johanna

  Fast jag är helt övertygad om att caféer och restauranger använder sig utav färdig köpt mangoraja i kycklingcurrymackor, den finns att köpa i vilken mataffär som helst, tror det är Rydbergs. Ditt recept funkar kanon, men man kan blanda i lite mango chutney också för att få den där mer söta smaken på curryröran! (Och så använder jag creme fraice istället för majonäs).

   
 • Carro

  Gud så mumsigt! Jag har faktiskt precis testat kryddan själv och den blir fräsch smak tillsammans med majo! 🙂
  Mmm… nu blev man sugen på en god smörgås!
  Ha en fin fin kväll!

   
 • Martina

  Det ser mycket god ut. Visst är det gott med mackor med massa goda pålägg på. Ska nog ta och göra varma mackor nu tror jag 🙂

   
 • Jessica

  Nu blev jag ju inte mindre hungrig precis, väntar på att mina sjusovare här hemma ska vakna så vi kan äta frukost. Nu vill jag ju ha en sån här smarrig macka till frukost, ju =)

  Ha en bra söndag!

   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.