Vinn en Crock-Pot!

 

TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD! Vinnare håller på dras….

Under förra veckan så fick jag en förfrågan om jag ville hålla en tävling där man vinner en alldeles egen Crock-Pot. Det var ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. Vad är nu en Crock-Pot? Ni som har följt min blogg ett tag vet att jag äger en sedan tidigare och varit kanonnöjd när jag använt den. Jag föredrar att tillaga kött i den då den blir så mör och fin. Crock-Pot är en elektrisk gryta som tillagar maten väldigt långsamt. Du startar den på morgonen och när du kommer hem från jobbet, stranden eller var du nu har varit så är din middag färdig att serveras. Crock-Poten tillagar din mat medan du gör andra roliga saker, du behöver inte passa den och den håller maten varm åt dig när det är färdigt. En suverän sak som alla borde ha hemma. Under kategorin ”Crock-Pot” kan ni både läsa mer om denna maskin samt finna flera smarriga recept som jag tagit fram.

Crock-Pot

Visst vill du ha en Crock-Pot? Jag visste väl det. Men för att få vara med så måste du svara på frågan: Vad är ditt bästa knep för att få köttet extra mört på grillen?. Lämna ditt svar i detta inlägg och du är med i tävlingen. Sista dagen för tävlingen är: 10 augusti 2014.

64 kommentarer

 • Vivi

  Åh denna hade varit PERFEKT present till min underbara mamma som fyller år snart <3
  Mitt bästa tips är att ha i lite cocacola i marinaden, då blir köttet mört, funkar superbra på kyckling !

   
 • Arne wettergren

  Mitt tips är att banka ut köttet så det blir tunnare, inte använda färdig marinad utan ta engod olja och krydda med det som passsar nått jag använt i sommar är rivet citronskal i den med chili och en grövre salt sort och färsk malen svart peppar, Låter köttet ligga länge i marinad sedan på ett hushålls papper och rinna av lite olja så det ej brinner . Börjar långt ner med galler så det får färg sedan höjer jag galler , lägger sedan i folie eller folie formar som får stå på grillen i med lite smör eller vätska så det ej bränns vid, använder man tex vin får köttet smak och blir mörare tycker vi och spadet blir till en go sås

   
 • Micke E

  Har många gånger hört att det är vi killar,
  som står vid grillen och grillar.
  Egen marinad och rumstempererat ekologiskt kött av god kvalité
  grillas medium-rare, låt vila, och sedan given succé!
  Trodde nästan det var en hemlighet
  eller hoppas åtminstone att inte så många vet …
  att laga mat i övrigt går inte så bra –
  det är just därför en Crock-Pot jag verkligen ha.
  Tänk att få överraska barnen och frugan
  med ett härligt långkok i stugan!
  Från okunnig matlagare till Master Chef
  det vore verkligen en fullträff!:)

   
 • annika s

  Mitt bästa tips är att vänta till köttet nästan börjar bli för gammalt, då blir det som bäst, grilla sedan på hög värme och en kortare stund på varje sida.

   
 • Teasa

  ÅÅh en Croc-Pot har jag tittat på länge, vilken kul vinst att få tävla ut 🙂 Mitt bästa tips att grilla hellre längre på lägre värme. Indriekt värme när man fått en fin yta 🙂

   
 • Sofie Nordell

  De viktigaste knepen är nämnda ovan, lägre temperatur (stektermometern är din trogna vän) och tid. Tålamod måste vara det viktigaste redskapet. Men se till att få en yta på köttet så att safterna behålls invändigt, samt salta inte för mycket – saltet drar gärna ut vätskan i köttet. Och igen, tålamod. Rotera köttet ofta och smutta kanske på en kall dryck i vänners sällskap så upplevs tiden lite snabbare – sedan får du bevis på att det minsann var värt varenda minut av tålamod!

   
 • Ullis i Jämtland

  Halloj! Vilken toppentävling! Jag brukat välja ett kött som är lite dyrare när jag grillar, göra egen marinad, så man slipper konserveringsmedel och låta det ligga framme i rumstemp innan jag grillar det, Är även försiktig med att salta för jag tycker att saltet drar ut köttsaften, Är det en tjockare köttbit så använder jag termometer! Håller alla tummar och tår till vinst! Denna ”maskin” måste ju vara helt perfekt nu när det snart är höst och Gubben kommer hem med älgkött =)
  Trevlig helg! // Ullis i Jämtland

   
 • Sara - Ensamstående mamma

  Mitt bästa tips är att förkoka köttet innan grillning, det gör köttet mörare och tar fram en bättre smak dessutom 🙂 Efter att man förkokat så lägger man köttet i marinad några timmar, sen grillning och vänd på bitarna ofta i början. Det är mitt heta och bästa tips 🙂

   
 • Caroline Källström

  Är en 20 åring som precis flyttat hemifrån, så för att vara ärlig – jag har inte allt för många år av erfarenhet på att grilla kött..! Men, det är ju förvisso olika beroende på vilket kött men jag skulle iaf lägga köttet i marinad med kiwi för det gör köttet extra mört och grilla på medelvärme och vara noga att kolla efter hela tiden så att det inte bränns! Är gärna med och tävlar, hade passat mig perfekt!!

   
 • Camilla Bergström

  En god marinering som köttet får ligga i flera timmar, sen är det totalföbjudet att stressgrilla! 😀
  Vore en kanonvinst då det finns spädbarn i familjen som kräver uppmärksamhet från matlagningen 😀

   
 • Karin Walker

  Grilltiden är alltid avgörande för hur saftigt köttet blir tycker jag, det finaste fettsprängda köttet blir torrt om det grillas för länge, termometer är bara bäst! Om man grillar stora bitar typ fläskytterfilé så kör det först marinerat/ rubbat på 100 graders ugn till 60 grader och grilla sedan med lock tills köttet har fin grillyta runtom!

   
 • Tove Twittra

  Åh vilken vinst!! Mitt bästa tips är att lägga i marinad dagen innan och sedan vända på köttet många gånger under grillningen, så tycker jag det blir mörast. 🙂

   
 • Caroline, ung tvåbarnsmamma!

  Kött av bra kvalité, jag själv tycker även att färskt kött (Som inte varit fryst innan) blir bättre och har mycket bättre smak än kött som varit nedfryst innan. Sen att lägga det i en god marinad såklart. 🙂

   
 • Jeanette

  Mitt bästa tips är att helt enkelt köpa bra kött. Jag har märkt en enorm skillnad sedan vi började köpa lokalt kött från gräsbetande djur jämfört med tidigare när vi köpte billigt kött.

   
 • Suzanne

  Använder välhängt kött som jag köper från bonden här i byn för då vet jag vad jag får. Sen lägger jag den i marinad i kylskåpet över natten, så att den riktigt får dra i sig. Grillar och lägger sedan köttet i folie som jag låter vila ca 10 minuter innan vi äter det. Blir mycket mört och gott.

   
 • Jerker Nilsson

  En bra sak när det kommer till att möra köttet är att det är entzymerna som gör köttet mört. Färsk ananas och kiwi är två frukter som passar väl för mörning eftersom de innehåller mycket entzymer. Man kan köra ananas i en mixer och breda ut den krossade ananasen på biffarna

   
 • Annika Andersson

  Se till att inte ha för hög temperatur, vilket inte alltid är så lätt. Iaf inte vår lilla halvdåliga grill.
  Men om man använder rökspån så sänker det värmen. Lagom värme och god rökig smak. Helt perfekt!

   
 • Roger n

  Bra rumstemperatur kött som hastigt sluts till på hög värme. Sedan indirekt grillning under lock med termometer till rätt temperatur uppnåtts.

   
 • Maddie K M W

  Denna marinad gör vi ofta hemma till grillningen! Barnen blir så nyfikna, det är ju coca-cola i maten!:D
  Så ett tips om man har barn som inte gärna provar ny mat, så är denna marinad kanonbra att locka dem med 🙂
  (Självklart smakar inte maten cola, men det tillför sötma!)

  ”Coca-cola-marinerat kött”
  Till ca 1 kg kött behövs:

  33 CL coca-cola (inte light!!)
  0,5-1 ST medelstor apelsin
  0,5 TSK ingefära (malen)
  1 TSK rosmarin
  1 TSK svartpepparkorn (hela)
  2 ST vitlöksklyftor (skivade)
  0,5 DL rödvinsvinäger

  Riv apelsinskal och pressa ur saften,
  krossa pepparkornen och blanda alla ingredienser till marinaden.
  Lägg köttet och marinaden i en plastpåse,
  låt det ligga i kylen i 1 dygn,
  vänd påsen lite då och då.

  Nu hoppas jag på vinst! Mannen jobbar och jag studerar heltid, vore perfekt för båda att maten är klar till familjen när man kommer hem trötta och utmattade.

   
 • Jessika

  Lägg köttet tillsammans med skivad kiwi i en påse en stund innan det är dags för tillagning. Låt det inte ligga för länge bara:)

   
 • Celine Naminah - En aspiebloggare

  Jag tävlar och hoppas verkligen på vinst då detta skulle innebära räddningen för både mig och barnen då vi flyttar ifrån maken (deras far). Mitt bästa och enda tips när det gäller tillagning av kött är att böna och be någon annan om att tillaga det för gör jag det är det oätligt till och med för hunden som annars äter typ allt.

   
 • Malin Svensk Björck

  Hej!
  Det vi alltid gör för att få gott och mört kött när vi grillar är det här:
  Vi bankar på köttet lite
  Vi låter det ligga i marinad länge, helst över natten.
  Slutligen så mosar vi ner kiwi i marinaden. Det gör köttet extra mört och tillför en lite söt smak i marinaden. Jättegott! Speciellt med chili och piri piri i marinaden också.
  Ha en fin vecka!
  Mvh
  Malin

   
 • Camilla Wihlborg

  Vilken drömvinst för mig som inte kan laga mat…. 🙂
  Maken skulle bli glatt överraskad om vi fick vinna denna bästa vän till köket!
  När mannen ska grilla vuxenmat köper han gärna goda nötskivor som är på ”kort datum”. Sen lägger han dom i sin hemliga marinad några timmar. Tar fram köttet i god tid så det blir rumstemp och väntar ut grillen tills glöden är perfekt.
  Mums, blir det!

   
 • Mathilda

  Vill såklart vara med och tävla!

  Är ingen grillmästare men om köttet har legat i en god marinad i några timmar så brukar jag lyckas 🙂

   
 • Erika

  Marinering,marinering,marinering gäller här.
  Lång tid och goda kryddor så är det bara att servera en god sallad till. Dessutom ett bra sätt att testa olika smakkombinationer 🙂

   
 • Christina Frisberg

  Det finns inga knep mer än att ha riktigt bra råvaror 🙂 så hitta en riktigt bra och pålitlig kötthandlare och få till det riktigt bra på grillen 🙂 och kom ihåg nötkött behöver inte bli genomstekt men fläskkött måste bli genomstekt likaså kyckling, mums 🙂
  Hoppas på att turen ska hålla sig framme !! 🙂
  Kramar i sommarvärmen!!

   
 • Victoria

  jag marinerar alltid minst ett dygn innan jag ska grilla. blandar i kolsyradvätska för att få det lite mörare, tar fram köttet ca 3-4 timmar innan grillning för att köttet inte ska vara kallt när man lägger det på grillen, grillar på ngt lägre temperatur och lite längre samt vänder det enstaka gånger för att inte pressa ut köttsaft i onödan =)

   
 • linda

  jag brukar vänta tills det blir riktigt varmt och då lägga på, då får man ytan och det blir mer saftigt och går fortare att få det klart.

   
 • EN MÖLNBOBOS LIV - MAMMA TILL MELVIN OCH FELIX

  Jag är kass på att grilla men vi ser alltid till att låta köttet ligga länge i marinaden och sen att vi har stenkoll på köttet (eller vi, jag menar sambon) så det inte blir grillat för länge.

  En croc-pot har jag kikat på tidigare, vore perfekt att vinna. Jag avskyr att laga mat och när vi båda jobbar heltid och det nu i augusti blir skolstart och dagisstart för barnen så vore det guld att kunna knäppa på denna på morgonen och ha maten klar när vi kommer hem.

  Hoppas på tur.

  Har även tipsat vidare här

  http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2014/07/26/croc-pot-108/

   
 • louise

  Jag vill gärna vinna!!

  Att använda kött av bra kvalitet och att förkoka är mina bästa tips!

   
 • sara weliin

  Mitt bästa tips är att köpa kött av bra kvalité för då behöver man bara krydda så fixar grillen resten.
  Styckdetaljer med grövre fibrer kan man koka/köra länge i ugnen på låg temperatur för att få mört vid grillning.

   
 • Coquina

  Åh vilken fantastisk tävling för mig som älskar långkok. Efter mammaledighet börjar jag nu arbeta igen om några veckor och då kommer det inte alls finnas någon tid för långkok så jag håller verkligen tummarna för vinst 🙂

  Mitt bästa tips är att helgrilla det du ska grilla istället för skära bitar innan. Helgrillad lax, kyckling, kött mm blir så mycket mörare än bitar och glöm inte att låta köttet vila innan man skär till bitarna sen.

  Kram Camilla F

   
 • Kerstin Jonsson

  ser mina fatala stavfel .. men ja marinad med lite lime i som mörar köttet bra tycker jag och marinera ett dygn .. härligt gott .. önskar verkligen lite nytändning i köket, har inte använt en crock-pot men önskat länge 🙂

   
 • mia wettergren

  Beronde på kött så vacumpackar jag det då det är helt nötkött, fläskkotletter,i bland kyckling det sker ej varje gång men i bland, lägger påsen i kastrull låter det sjuda i ca -30-60 min beronde på hur mycket kött det är. Sedan tar jag ur det i påsen och kryddar det efter smak. Då det fått färg och är klart på grillen ner i folie och i en ungform som står på grillen då rinner köttsaft ut i formen och kötten kokar lite i det el vad man ska säga. Blir toppen

   
 • Rebecca

  Mitt tips är soja majsolja vitlök o 1/2 dl Coca cola…
  Denna manik skulle passa mig perfekt … långa dagar i skolan och sedan vill jag hinna träna … vilket de ofta inte blir tid över till.

   
 • Mirre

  Just nu är favoriten att marinera i coca-cola (!!!) i en plastpåse tillsammans med vitlök, salladslök och färska öret.
  Köttet får ligga några timmar i kylen och sedan låter vi det bli rumstempererat och grillar, låter det vila innan servering och japp, mört och gott blir det! 🙂

  Det vore VERKLIGEN önskedrömmen att få vinna en Crock-Pot då jag har dille på långkok och det skulle underlätta så med denna fantastiska köksmaskin! ♥

   
 • Jessica

  Ett tips är att förkoka köttet. Då kan man i princip grilla vilken köttbit som helst. Allt från revben till högrev. Snabbt går det också!

  Kram!

   
 • Anna H

  Vi brukar grilla älgstek i skivor, först får köttet ligga i en hemmagjord marinad i 2-3 dygn. Och sen är det dags att ta fram grillen, blir sååå gott. Speciellt med tanke på att vi mest grillar älg som är så magert.

   
 • Linda Nilsson

  Jag brukar lägga köttet i marinad dagen innan och när jag grillar vänder jag köttet ofta.

   
 • Camilla Dahlström

  Vi köper alltid en BRA bit kött (lite dyrare)

  Sen grillar vi till den med riktigt varm grill (inte vända fram och tillbaks) utan låt köttet få en fin rejäl färg.
  Köttet ska absolut inte överstekas vilket man ofta gör tyvärr.

  Är det en större bit kött (ex stek) så kör vi indirekt värme på grillen vilket funkar bra.

  Låt sen köttet få vila innan du skär det så köttsaften stannar kvar i köttet =)

   
 • Ingrid G

  Självklart vill man vinna denna! 🙂

  Marinad i några timmar är bästa tipset från mig!!

  Mvh / Ingrid G.

   
 • Ann Söderberg

  Helsteker i folie med termometer. Fyllnaden av färska örter – gärna basilika o timjan, med sambalolek i botten för sting och lite vätska sen lägger jag gorgonzolaost över och lindar in i bacon. Fläskfile med en basilikapesto och smörslungad potatis… vad mer kan man begära på grillen. Mört så att köttet smälter i munnen 😉 MUMS!!!

   
 • Annchristin Holmlund

  Kött av god kvalitet är A och O,jag marinerar gärna köttet i minst ett dygn i en god marinad. Ta fram köttet i god tid så det är rumstempererat, när du sedan grillar använder du en termometer så du har koll på temperaturen, vila köttet i folie 10-15 minuter

  God grill!! Anki

   
 • Melita Sara

  Jag vill vara med! 🙂

  Mitt bästa tips är att marinera köttet i god tid innan, helst ett dygn. Smakerna hinner sätta sig och köttet blir riktigt saftigt. Ett bra tips när man grillar fågel är att vända på det när ovansidan blivit vit och fast, då är den nästan klar, bara att vända och grilla för att få yta.

   
 • Maria

  Jag marinerar köttet/kycklingen i marinad som jag gör själv. Antingen har jag i en skvätt balsamvinäger eller lite citron för syrans skull samt att det gör köttet/kycklingen mörare. Sedan använder jag mig av en stektermometer för att inte övergrilla. Låter sedan alltid köttet/kycklingen vila i ca 10 min innan vi äter. Brukar på detta sätt få saftigt kött/kyckling.

  Nu håller jag tummarna för att jag har turen på min sida och får en crockpot till mitt nyrenoverade kök som jag hoppas ska vara färdigt i slutet på månaden.

   
 • Tracy leckremo

  Vi lägger köttet i marinad över natten
  Och sedan ibland lite extra soya i marinaden
  Hårdgrillar aldrig
  Låter det vila sedan i folie
  Åh skulle ju va helt sjukt att vinna en sån

   
 • Kerstin

  Vi brukar låta marinera köttet över natten i marinad. Gränsa med inslag av lime. En god marinad förhöjer både smak & möret!

   
 • Jessica Olofsson

  Skulle väl säga att jag med den förra komentaren är med i den superba tävlingen så otroligt mycket jag vill vinna den

   
 • Jessica Olofsson

  En av våra absoluta favoriter är just revbenspjäll och dessa förkokas innan de läggs på grillen.

  Annars gör vi gärna stora nötskivor som legat i härlig marinad. Dessa är lätta att göra på elgrillen på balkongen när man inte vill störa grannar med för mycket os eftersom de ska vara medium enligt oss.

   
 • Marie

  Det absolut bästa sättet är att ha framförhållning, och i god tid ta fram köttet, och lägga det i en lämplig marinad… Gör man så slipper man div svordomar vid grillen, och köttet blir så där fantastiskt gott och mört, utan att man behöver ta till hårdhandskarna!

   
 • Evamar

  Jag har en grillspecialare som säkert skulle passa perfekt i en Crockpot:

  Gnid in ca 2 kg högrev med salt och lägg i form eller gryta med lock. Häll över ca 5 dl rött vin och låt vara i ugnen i 125 grader i 6 timmar. Behöver inte brynas. Låt svalna, skär i skivor med ca 2 cm tjocklek, pensla med köpt eller egen glaze och grilla några minuter på varje sida.

  Den perfekta grillsmaken och så mört! Och så smakar högrev lite mer, tycker jag.

   
 • Marlene

  Åh, perfekt för mej som inte gillar att laga mat ju!!!

  Vi lägger köttet i marinad och använder en riktigt grilltermometer och har stenkoll på den för att få köttet perfekt!

   
 • Angelica

  ÅÅh jaaa!!
  En sån har jag varit sugen på länge då en tjej vars blogg jag ofta läser har en sån hemma, den verkar såååå smidig att laga mat i..

  Att få det extra mört och saftigt är att först förkoka köttet INNAN den marineras och läggs på grillen, då behåller köttet saften och den blir mör och god.

  Ha en toppendag!!

  Kram kram

   
 • Nadja

  Där är några knep till att få köttet mört, man kan banka köttet, lägga den i marinad länge. Eller koka köttet som tex revbensspjäll och sen lägga det på grillen så man får den fina grillytan och köttet får glaze på sig. När köttet trillar i sönder är det färdigt och mört. =)

   
 • Johanna

  Självklart vill jag det, har länge velat ha en sådan!

  Vi brukar rubba köttet först. När vi sedan lägger köttet på grillen, när det blivit fin glöd penslar vi på en egenblandad marinad varje gång vi vänder, grillar hellre lite för kort och när det är klart lindar in i folie så det får vila lite innan det serveras, då blir det mört och fint.

  Ha en härlig dag!

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.