Vinn en vårförbrukning av Wettexdukar!

 

Denna tävling är avslutad och vinnarna är dragna!

I och med att solen tittar fram så ser man även all smuts som man missat under de mörka månaderna. Visst kliar det i fingrarna att börja vårstäda då! Här vill både jag  och Vileda hjälpa till med det. Tre vinnare kan vinna en vårförbrukning, det vill säga 20 Wettex diskdukar i den senaste designen.

Wettex GEO[3]Det enda som du behöver göra är att lämna ditt bästa tips på hur gör din städning enklare och effektivare. Man vill ju inte spendera hela våren med att städa. Lämna ditt tips senast den 8 mars. Lycka till!

24 kommentarer

 • Johanna

  Fyll en sprayflask med ljummet vatten + sköljmedel.
  Det doftar fantastiskt gott + att sköljmedlet gör att ytan som dammtorkas blir ”halkig” vilket gör det svårare för nytt damm att samlas.
  Med Robbie Williams på högsta volym blir städningen en fest.
  /Johanna

   
 • Hanna

  Mitt bästa tips numera som mammaledig till en liten bebis e att sätta sonen i bärselen o lite musik i bakgrunden:) då inte böja sig precis damsugning o plocka grejor får göras när sonen sover. Och byta disktrasa ofta! o sprita händerna efter städning på toa o kök!

   
 • Birgitta

  Skriv upp alla slags städuppgifter så som dammsuga till duscha blommor på små likadana papper och lägg dem i en burk/skål. Dra en lapp om dagen och det blir genast lättare att göra en sak om dagen, än allt det där som ska hinnas under den lediga tiden som helg/semester.

   
 • Monika Parad

  Det är lätt att tänka att man bara kan använda Wettex diskdukar till just disken. Men de är otroligt praktiska vid dammtorkning, eftersom de blir precis lagom fuktiga så inte dammet yr omkring. Funkar utmärkt när man har släkt som är dammallergiker. Även i badrum på kakel, och vitvaror, swish så blir det snabbt skinande blankt!

   
 • Åsa/teasa

  Mitt absolut bästa tips är att blada vatten med någradroppar YES diskmedel i en blomspruta och använda vid, diskning, bordstorkning eller annan dammtorkning 🙂 Jag har inte köpt diskmedel på jättelänge nu 🙂

  //Åsa

   
 • Anne-Helen Ericson

  Perfekt för mig, jag är praktiskt taget född med en wetextrasa i handen. Den är aldrig långt borta och den bästa hjälpen när man vill hålla rent. Mitt tips är precis som många andras att hålla undan lite vartefter. Då blir det inte så tungt när det ska till lite större städning.
  Hurra för Wetex.

   
 • Johan

  Mitt bästa städtips är att ta hand om grejorna direkt istället för att låta det stå. Att ha bestämda städdagar och dela upp ansvaret är också underlättande.

   
 • Ann Söderberg

  En blomspruta med vatten, diskmedel och lite citron. Wettex dukar som jag bara blöter i vatten, sen sugs allt damm bort. Jag kör dukarna ihop med disken i diskmaskinen. Jag skumtvättar soffan med samma medel som ovan, då jag ”torkar” av soffan och får med mig katthår och spill. Att tvätta golvet ofta med lite frisk fräsch doft av Ajax gör att hemmet luktar gott. Jag städar ut saker var 3:e månad efter konceptet 1. använder 2 använder sällan 3 använder inte … det är otroligt vad mycket man aldrig använder men ändå köper på sig. Gubbarna på soptippen hälsar glatt när jag kommer var och varannan vecka och slänger av saker.

   
 • Kristina Turesson

  Jag försöker att inte göra som Pippi Långstrump.
  Städa, städa till varje jul
  det tycker jag inte är kul.
  Lagom är bäst!

   
 • Louise

  När jag ska effektivisera min städning så kör jag på hög och bra musik, myskläder och hala strumpor så man glider fram med dammsugaren över golvet – vips så blir det nästan kul att städa 🙂

   
 • Camilla Sandmark

  Under senvintern brukar jag göra en skåptömning då allt jag inte längre behöver eller vill ha får byta hem.
  Med alla skåp och garderober nystädade och fina är det lätt att hitta en plats till det man inte vill ha framme och sen när det är dags att städa går det så mycket snabbare när man inte behöver plocka en massa..
  Och håller man efter lite var dag så blir det ju enklare den dag det ska ”storstädas”.

   
 • Linda

  Åh, bästa trasorna!
  Jag har två bra tips för ett dammfritt hem snabbare: Ett, en mopp med torr trasa (typ wileda) som går snabbt att dra över golven o drar åt sig damm. Två, vädra ofta och skaka ur sängkläder utomhus/balkong så blir det mindre damm i längden.

   
 • Maria

  Vi har infört torsdagstädning, det innebär att alla deltar, toalett och badrum, blommor, kök samt dammsugning sker varje vecka. Varannan vecka dammar vi också. Det normala plocket sker varje dag så det inte förfaller. Det är så skönt att komma hem från jobbet på fredagen och det är nystädat. //Maria

   
 • monika gustavsson

  Försöker plocka undan lite varje kväll och vid större städningar involverar jag barnen, har bra musik på och belönar oss sedan med att t.ex köpa hem pizza!

  vh
  Monika

   
 • Jessica

  Mitt tips: Anlita en städfirma! Visst, det kostar en slant men min tid jag istället kan spendera med mina barn är värt så mycket mer!

   
 • Anna K

  Mitt bästa tips är att ha bra musik igång samtidigt som man städar! Då blir det roligare och går undan som en dans. 😀

   
 • Camilla Wihlborg

  ”var sak har sin plats” är ett bra tips. Omöjligt att hålla ordning i kaos om sakerna inte har nånstans att bo 🙂

   
 • Hilde J

  Jag vill jättegärna vinna Wettex-dukarna, finns ju inget bättre!
  Städningen hemma hos oss fungerar bäst när vi kör en liten stund varje dag. Då hjälps vi åt hela familjen, och så kan vi ta det lugnt sen.
  Om jag städar själv så lyssnar jag antigen på en bra ljudbok eller ringer jag en god vän medan jag städar. Det fungerar jättebra, städningen går lätt och lite på automatik. Vad gäller medel och sånt så rekommenderar jag wettexduk, microfiberduk, ättika och diskmedel. Då kommer man långt:)

   
 • Anna Hjelm

  Mitt bästa tips är att koka disktrasan varje vecka. 10-15 minuters kokning i vatten med ca ½ msk tvättmedel, och trasan blir som ny! Tar kål på alla små bakterier som man inte vill ha i sin trasa.

  Ett annat tips är att rengöra mattorna när det fortfarande finns snö ute. Släng ut dem i snön, skotta lite snö över dem och sopa med piasava-borsten. Då blir mattorna rena och fräscha!

   
 • Susanne Apelstam

  Mitt bästa tips är alltid hålla hemmet i ett ”ok” skick…plocka undan lite varje kväll. Då blir det aldrig så farligt jobbigt att storstäda heller.:)

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.