Vinn ett Vileda paket!

 

Tävlingen är nu avslutad!

Missa inte detta tillfälle att få testa några av Viledas kända kvalitetsprodukter! Tre stycken kan vinna detta paket som innehåller: Viledas Kökshanduk för att torka disk utan ludd, Viledas städhandskar för att skydda dina händeroch Viledas Active Scrub till keramikhällar. Alla tre produkterna hjälper dig i köket på ett eller annat sätt. Det enda du behöver göra är att lämna en kommentar i detta inlägg, det får gärna vara ett litet tips på hur du städar ditt kök. Lämna din kommentar senast söndagen den 4 mars klockan 18.00. Lycka till!

42 kommentarer

 • Annica

  Jag vill vara med. 🙂

  Jag har en massa tips, jobbar som sagt som städare.

  Rostfria kylskåp; För att få den där fina känslan av den så kan man använda ugnsrent och spraya på hela den, och sen använda direkt en blöt trasa som får bort medlet och sen använda en torr trasa och gnugga tills det är torrt, tada så är det ursnyggt.
  Sen för att tvätta fönster så behöver man inte köpa värsta grejorna, det räcker med vatten och diskmedel och sen fönsterskrapa så blir det snyggt, sen för att få bort vatten fläckar på fönstret så använd kaffefilter. Det luddar inte som det gör med trasor.

   
 • Johan

  Ett städpaket är jag gärna med och tävlar om!
  Det hade varit kul och vinna ett sådant här fint set, kanske det blir roligare att städa då? Men ett tips och sådant som jag gör ofta är att torka av min dator (tangentbord, mus samt hörlurar) dagligen, med en trasa med lite diskmedel blandat med vatten i en sprayare.

   
 • Ulla

  Var noga med skärbrädan av trä
  Strö på grovt salt på brädan. Dela en citron och skura sedan skärbrädan med citron och salt. Gör likadant på den andra sidan. Skölj sedan av skärbrädan i varmt vatten.

   
 • Spacegirl

  Jag är gärna med 🙂
  Jag städar mitt kök noga och grundligt, med dammtorkning, dammsugning och våttorkning samt daglig puts & tork.

   
 • chanette *pixi-jo*

  då det dras upp vem som ska laga mat här säger min kille då jag ber han laga mat: MEN älskling du gör det såååå mycket bättre.
  Så då han ber mig städa säger jag så här till han: MEN älskling du gör det sååååå mycket bättre ha ha
  what goes around comes around.
  så om jag vinner så skulle vi snällt fått testa detta och städa ihop ha ha

   
 • Lina Johansson

  Ja jag som verkligen missbrukar disktrasor kan väl då erkänna att jag torkar torkar o torkar köket.. Nästan så att jag torkar golven med disktrasor med, haha.

   
 • Carina Oscarsson

  Jag hoppas på vinst. Det är alltid roligt med lite nya och bra städsaker,blir lite roligare att städa då.

   
 • anette carlsson

  Min favorit är Wileda skurmopp, är det bästa märket helt klart men jag har inte testat deras disktrasor så det vore toppen om jag fick möjligheten att testa det. Mitt bästa tips i köket är att ha så lite saker som möjligt framme på bänkarna för då blir det lätt att komma fram och göra iordning mat och rengöra. Jag brukar ha en stor bukett med tulpaner stående på köksbänken för då påminner den mig att runt om ska det vara snyggt!

   
 • Marie Ström

  Mitt tips är att sätta på hög musik undertiden man städa. Det gör inte att köket blir renare men det är ack så mycket roligare att städa det då. ;D

   
 • TM

  Hur man städar sitt kök? Om man som jag bor i studentkorridor med delat kök finns bara ett svar på den frågan: ofta. Mycket. Gärna. Annars går det liksom inte.

   
 • pilla

  Är lite av en städaholic så städar mitt lilla kök var dag direkt efter jag är färdig där. Självklart med handskar och ett medel som luktar gott och biter på smutsen.

   
 • Christin

  Bästa städtipset, städa ofta och lite istället för sällan och mycket. Det blir så mycket lättare 🙂

   
 • Cissi

  Vem vill inte pröva nya stödgrejjer? Jag tycker att en gammal tandborste är grymt bra att ha när man städar. Kommer åt fint i små gömmer.
  Tack för en bra blogg.

  Cissi

   
 • Susanne

  Det går mycket lättare att städa skafferiet om man har det i en stor låda istället.
  Lättare att se vad som gått ut och skall slängas, istället för att man har det stående i evigheter i ett hörn i ett skåp. Tog evigheter innan jag ändrade det själv, men idag är jag glad för det.

   
 • Anna Nurmi

  Mitt bästa städtips är att blanda Grumme citronsåpa med vatten i en sprayflaska så att man sen lätt kan spraya det på alla kökets fläckar! 🙂

   
 • Anette

  Jag använder hederlig grönsåpa 🙂 Blandar citronsyra med vatten för att få bort de tuffa fläckarna !! Rengöringsmedel e så onödigt dyrt. Salt funkar oxå super bra på fläckar. Istället för det dyra medlen till rostfritt kör jag med samma möbelpolish som till möblerna. När jag vill fräscha upp en disktrasa sköljer jag ur ur den och kör den i micron på högsta effekt i cirka en minut. På så sätt dödas bakterierna och trasan blir luktfri ett tag till.Om diskbänken börjar dra åt sig diverse fläckar som inte går bort mer ren armstyrka, gör såhär: Blanda lika delar bakpulver och citronkoncentrat och stryk ut på bänken. Låt det bubbla och sitta cirka 10 minuter. Torka därefter av med en fuktig trasa. Billiga knep tycker jag och det luktar härligt rent o fräscht 😉

   
 • Nadja

  Jag är med. =)

  När jag städar köket använder jag alltid såpa. Det luktar så gott och det blir alltid skinande rent. =)

   
 • Cassandra

  Hade inte haft något emot lite nya fräscha städgrejer!
  Ett tips jag är väldigt glad för att min mor lärde mig:
  Om spisplattorna inte blir rena, så ta då en sockerbit och gnugga, det funkar tro mig!
  Ättika är även en lifesaver, det är bra mot det mesta!

  Trevlig helg!
  Cassandra

   
 • Helena i Uppsala

  Citek är min husgud. Den tar bort förkalkningar i vattenkokaren, runt kranar, ja var man vill. Men nu verkar det som att den inte längre tillverkas. Vad ska man använda i stället?

   
 • Anna K

  Hej! Jag är med och deltar. Ett tips från mig är att använda citronsaft med salt. Saltet slipper bort och syran i citronen fungerar utmärkt mot kalkfläckar.

   
 • Camilla Sandmark

  Hej!
  Jag är gärna med och tävlar! Ett bra tips när man städat köket är att ställa ut en doftpåse med en doft man gillar. Det gör att den fräscha känslan dröjer sig kvar längre!

   
 • Cizzi Stark

  Ett städpaket är jag gärna med och tävlar om! Jagar ständigt saker som gör städningen enklare och roligare!

   
 • Anna Hjelm

  Jag vill också vara med och tävla! Nya fräscha städredskap är alltid välkommet! Ett av mina städtips är att när man torkat av kryddhyllan i teak som finns ovanför spisfläkten, att då gnida in den med möbelpolish. Då försvinner känslan av flottigt trä. 🙂

   
 • Claudia

  Åh jag vill mer än gärna vinna! Jag vill verkligen prova rengöringen till induktionshäll. Efter att ha läst ditt tidigare inlägg kollade jag efter ”scrub:en” på ICA men det fanns inte än. Vi har en induktionshäll hemma och till den har jag köpt en spray men jag tycker inte att den är så bra. Först ska man spraya, sen blöttorka sen torka med en torr trasa. Får alltid avsluta med en ”dammduk” för att få bort alla ränder och få till en perfekt yta. Vill ju att den ska se ut som ny. Så om man kan underlätta den processen skulle jag verkligen bli glad! Passar på att tacka för en superbra blogg! Provar något av dina recept på veckobasis.

   
 • sussi hägg

  Om man har köksskåp som inte går ända upp i taket kan man lägga ut Glad Pack så går det lättare att hålla rent på skåpet.
  Det tipset fick jag av min svärmor för många år sedan.

   
 • Malin

  Vill gärna vara med och tävla! Mitt tips är att spela hög partymusik medan du städar, blir så mycket roligare då!

  Kram Malin

   
 • ≈Sanna≈

  Vilken bra vinst. Jag har egentligen inget tips, jag försöker använda så milda produkter som möjligt då det ändå tillagas mycket mat i köket men för den skull också måste vara rent. Såg en annan som också använde sig av citron .

   
 • Hilde

  Hej!
  Klart jag är med och tävlar!
  Hur vi städar köket här hemma… Jo, prio ett är att försöka hålla bänkytorna fria från grejer. Sen använder jag en dammfri trasa med vanligt vatten och en droppe diskmedel (ev. lite citron funkar också). Enligt mig räcker det för att få bort fett och smuts. På kaklet och hällen går jag sedan över med en torr microfibertrasa och torkar torrt. Om man torkar rent efter matlagning och disk varje dag så underlättar det ju, det slipper bli svåra fläckar och beläggningar! Golvet har jag aldrig problem med, Viledas microfibermopp för trägolv är helt underbar:)
  Skulle vara så tacksam om jag vann! Flyttar till hus nu i vår och där blir det keramikhäll istället för induktion som vi har nu. Så det skulle vara härligt att testa Active Scrub som finns i paketet!

   
 • johanna

  Hej! Jag är med o tävlar!

  Jag städar bussar, o där måste man gno riktigt och ordentligt..Ett bra tips därifrån är hur ni ska putsa fönstrena..Skippa det där att man ska gno, skrapa och grejja.
  Köp en micro trasa och fönsterputs..Så är det bara spruta på fönstrena och torka av, smidigt och snyggt blir det!
  -Det gör att man putsar fönstren, speglar och sånt oftare..Eftersom det går så snabbt.

   
 • yaiza

  gärna med och tävlar.
  mitt tips om städning är att jag använder doftfria renföringsmedel som är miljövänliga och sen pressar i lite citron för doften. citronen hjälper även för att få bort fettet som kan fastna på väggar, skåp och bänkar.

   
 • Camilla Wihlborg

  Är gärna med! Har inga bra städtips direkt men det är iallafall kul att ha med sig en tvååring när man ska städa. Hjälpsamma små varelser som tycker städning är kul 😉

   
 • Linda Johansson

  Jag & min syster delar på städningen i köket: hon tar golvet som dammsugs (behövs med 4 håriga katter) och våttorkas med en bra mopp från Vileda. Skulle dock behövas bytas ut nu, så vi hoppas på vinst! 🙂
  Sedan tar jag hand om disken, mycket diskas för hand för vår lilla bänkdiskmaskin är värdelös. Så jag vill verkligen ha en handduk som INTE luddar, tack för tipset! 🙂
  Glaskeramikhällen är vi väldigt noga med, så även där krävs ett bra rengöringsmedel (Vileda?)
  Sedan har vi trotjänare med ”rengöringsservetter” från Ajax och spray från Cillit-bang. Men vi letar ständigt efter nya produkter, har inte hittat det bästa än!

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.