Vinn flingsalt till sommarens grillningar

 

Maldon with spices group Jan 20142

Det är dags för en liten tävling på bloggen.  Tre vinnare kan vinna var sitt paket med fyra olika sorters flingsalt från AkzoNobel. Maldons flingor är sprödare än annat flingsalt. Fördelen med detta är att det är lättare att finfördela och smula över maten. Den är även mycket torr, vilket gör att den inte skvätter när man saltar i samband med stekning. De fyra smakerna är: Garlic & Rosemary, Salt & peppar, Barbeque och Provence. Fyra smaker som passar det mesta inom matlagning, som rubb, till grillning och även i brödbak.

Vill du vara med och tävla? Lämna då en kommentar i detta inlägg och berätta vad du kommer att använda saltet till om du har turen att vinna.  Sista tävlingsdagen är måndagen den 23:e juni. Lycka till.

26 kommentarer

 • Anna - Vitt eller svart

  Hej Nadja!

  Maldon finns alltid på vårt matbord och jag använder det dagligen. Är så förtjust i den där knastriga känslan när jag kryddar min mat med saltet. Och sältan förstås.

  Vi har många barn och undviker därför att salta i onödan när vi tillagar maten och väljer därför att salta i huvudsak efteråt.

  Maldonsalter med smak har jag aldrig testat och skulle gladeligen ha det som det är på sallader och mackor. Gärna när jag bakar lite matigare bröd, potatis- och osträtter och i marinader.

  Ha en fin kväll!

  Mvh Anna 🙂

   
 • Susie

  Jag skulle använda salten till sommarens grillmiddagar. Passar till allt från kött till fisk till potatis och sallader!!

   
 • Carina Sundström

  Jag har ett flingsalt med rosmarin, men tänker att vitlök och rosmarin låter ju ännu godare. Ugnsrostade grönsaker och brödbaket är nog det jag använder flingsalt till mest. Vill gärna vinna! Å så kul det vore!!

   
 • Pia Wildenius

  Hejsan, klart jag är med och tävlar om flingsalter med smakfulla och i varierande smaker. Använder ofta flingsalt i både mat & bak och även till en del av julens godis där det fungerar som en riktig smakhöjare. En av favoriterna där jag använder flingsalt är en varm brietårta med plommontomater, nötter, flingsalt och ringlar över flytande honung. Detta gratineras i 200 grader i drygt 15 minuter. Smakar fantastiskt gott!

   
 • Anna H

  Oj, vilka spännande saltsorter. Jag skulle nog använda dem till att smaksätta de ugnsrostade grönsakerna och potatisen. Samt till mitt recept på pulled pork där det ingår flingsalt. Saltet med rosmarin och vitlök tycker jag låter mest spännande 🙂

   
 • sra

  Jag skulle använda saltet till all matlagning och till viss del bakning. Viktigast att använda salt till potatisrätter. Jag älskar potatis!

   
 • Eva Petri

  Gör så mycket jag kan i ugn elr på grill hela sommaren, flingsalt ger varje enkel maträtt en finish som är suverän. Älskar sötpotatis, morötter rödlök i ugn med salt på. Där kommer det att hamna bl.a.. Dessutom bakar jag gärna in vad som finns hemma i färdig smördeg, så smidigt och med flingsalt på supergott. Enkelt vitlöksbröd, franska i skivor färdigt vitlökssmör skivas läggs på och till slut flingsalt. In i ugnen en stund…. Mums

   
 • Nathalie

  Har jag turen att vinna, blir det absolut att använda det i allt som har med rostat att göra. Har galna cravings efter rostade grönsaker doppad i turkisk yoghurt. Svingott med det lilla extra, då flingsaltet. Lycka till alla.

   
 • Jessica Sundberg

  Jag skulle ha saltet till att krydda allt som är lite smaklöst, från kött till fisk till grönsaker och allt där emellan! Erkänner – är en saltoman…!

   
 • Johanna Håkansson

  Jag hade bjudit över ett gäng vänner på en mysig grillkväll och ställt fram de olika salterna i fyra olika skålar för ett blindtest till. Det hade varit kul att se om de kunde lista ut vilken smak det var!

  Annars tänker jag mig att alla skulle passa bra som smaksättning på rotfrukter i ugnen, som i sin tur passar bra när man grillar!

  Håller tummarna!!!
  Johanna

  http://www.rosabubbla.se
  rosabubbla@icloud.com

   
 • Camilla Forssén

  Jag skulle använda det framme på bordet i sommar för att höja smaken på allt från grillat till grönsaker. Och jag skulle använda det till foccacia, så tacksamt bröd att experimentera med.

   
 • Trollmamma

  Flingsalt går att ha till ALLT! Jag skulle säkerligen använda det till ugnsrostade grönsaker, till grillat kött och till fisk. Men jag skulle även ha lite på bröd som ska gräddas och gärna i nån kola likaså. Grillade tomater med vitlökssalt är underbart gott!

   
 • kerstin

  Att ha salt & peppar framme känns lyxigt, när vi haft det så går det åt. Bra med smaksättare som ger lite mer också på bordet tycker jag så var och en kan testa lite olika.

   
 • Marlene

  Oj! Vilka goa grejer! Här skulle köttet gnidas in rejält i den med vitlök och en smör göras av barbequen till en bakpotatis och de andra två att ha vid bordet och strö över bröd och sallad. De där vill jag verkligen testa!

   
 • Solbritt

  Gillar att grilla och vill gärna testa detta salt. Måste vara bra till både köttet och kycklingen men även till salladerna.

   
 • Angelica

  I detta område grillar vi ofta på sommaren och till det använder vi en massa goda tillbehör. Nu är vi nyfikna på detta salt och hoppas att få chansen att få prova det <3

  Ha en toppendag!

   
 • Nadja

  Jag skulle använda Garlic & Rosemary till nybakad foccaia. Provence skulle jag använda till oxfile provencal. Salt & peppar skulle jag ha framme på bordet så man alltid kunde ha det på ost smörgåsen med tomat, rädisor och ägget. Särskilt en söndags morgon när man har lite lyxigare helg frukost. Barbeque skulle jag ha till grillat kött, fisk eller kyckling. Men alla dessa kryddor skulle jag även ha i vardagliga matlagningen för ibland vill man lyxa till det.

   
 • Kerstin

  Oj – 4 olika! Barbecue till grillat, garlic&rosmarin till både grillat kött och fisk .. salt o peppar till sallad & nybakt bröd .. Sen tillbkryddsmör inför servering .. Låter riktigt gott & med rosmarin skulle det bli premiär 🙂

   
 • Anneli P

  Jag skulle ställa fram dem på köksbordet istället för det vanliga saltet och använda dem till allting, är speciellt sugen på att använda garlic& Rosemary i hembakat bröd och Barbeque när jag ska marinera kött till utegrillen. Provence åker säkert ner i hemgjorda potatissalladen och salt och peppar passar till allt!

   
 • Ottilia Friberg

  Åh, vilka spännande smaker! Dessa skulle ge en väldigt trevlig variation till de vanliga potatisklyftorna som vi gör så ofta nu på sommaren til grillat! 😀
  /Ottilia

   
 • Ylwa Blomkvist

  Hej, era salter är fantastiska – min favorit för tillfället är garlic&rosemary. Jag har den på allt!! Sallader, potatis, kött, kyckling och t o m fisk. Sugen på att prova de andra!!
  //Ylwa

   
 • SUsanne Petersson

  Kommer att använda detta till allt jag kan – om jag vinner. Kämpar på i viktväktarna och detta hade varit perfekt för mig. Så nu är det bara att hålla tummar och tår.

   
 • Tracy leckremo

  Mmmmm låter supergott
  Skulle använda det till grillat kött, potatisklyftor
  Och även på köttfärssåsen & favoriträtten lasagne

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.