Vinn kryddor från Kockens!

 

Tävlingen är nu avslutad och vinnarna är utsedda…

Kockens fyller 100 år och vill fira det med så många som möjligt. Jag har blivit tillfrågad om jag kunde hålla en liten tävling åt er kära besökare och självklart sa jag ja! Tre stycken av er kan vinna ett varsitt härligt kryddpaket från Kockens, så var med och tävla!

Nyhet-ekologisk-2015

De tre olika kryddpaketen som man kan vinna är:

 • 8 olika chilikryddor,
 • 8 olika ekologiska kryddor
 • 5 olika kryddblandningar/mixer.

Härligt eller hur? Så varför inte vara med? Det du behöver göra är att berätta vilken är din favoritkrydda och varför?  Lämna ditt svar som en kommentar i detta inlägg. Tävlingen pågår fram till 6 mars, så passa på! Lycka till allihopa.

kockens-300x132

I samarbete med Kockens

48 kommentarer

 • Hanna

  Chili förstås! Älskar hetta och att det bränner till lite i munnen gör nästan alla måltider snäppet bättre. 🙂

   
 • Emelie Hellerström

  Min absoluta favorit är cayennpeppar. Älskar stark mat och tycker den passar i alla kötträtter!

   
 • Madelene Abrahamsson

  Spiskummin, så otroligt gott till både vegetariska rätter och till tacos. Ingen tacos utan spiskummin och då tillsammans med färsk koriander. Håller tummarna hårt! Kram Madelene.A

   
 • Rosanne

  Curry! För att det ger en vacker och inbjudande färg! Sedan är den såklart fantastiskt god och passar till många olika maträtter, allt från grytor till pizza.

   
 • Elin

  Citronpeppar tillhör en av mina favoriter! Passar gott på såväl kokt ägg, en god sallad eller till kyckling, ger en fräsch men god smak! 🙂

   
 • Linn

  Svartpeppar är min favorit. Grundkryddan i de flesta av mina rätter och den passar bra tillsammans med så många andra kryddor. Ett säkert kort om man vill ha god och smakrik mat.

   
 • Helena i Uppsala

  Grädde!
  Jag har en gång läst att grädde är kockarnas bästa krydda. Jag förstår vad de menar. Man kan rädda den faddaste rätt med en skvätt grädde!

   
 • Carola

  Svartpeppar är den absolut mest använda kryddan i mitt kök. Men jag gillar också kryddpeppar, muskot och spiskummin.

   
 • fille

  Mina favoritkryddor är svartpeppar, oregano och vitlökskrydda ^^ varför är dock en jävligt bra fråga.. för att jag tycker dom är goda antar jag haha! 😀

   
 • Caroline

  Rökt paprikapulver är en ny och självklar favorit i mitt kök, perfekt i korv stroganoff, grytor, och egna kryddblandningar till tex tacos. Gör det hela lite mer spännande och smakrikt 🙂

   
 • Katarina

  Chili flakes är min favoritkrydda! Den passar till det mesta i matväg och är rätt så dekorativ. Jag brukar välja chili flakes istället för chilipulver – det känns lite festligare på något sätt.

   
 • Mia Korch

  Vit peppar är min favorit för den passar till precis allt & ger en härlig piff & smakhöjdare!

   
 • Sarah Näsström

  Curry!
  Min favoritkrydda är curry. Jag är inte så bra på att laga mat, men det mesta går att ordna med lite…curry! Currysås tillhör favoriten och den går ju att variera i det oändliga med t ex räkor, kyckling, fisk..

   
 • Monica

  Grillkrydda och paprika kan man ha i nästan allt, oumbärlig. Paprikan ger dessutom fin färg!
  Hoppas på vinst!

   
 • Monica

  Grillkrydda och paprika kan man ha i nästan allt, oumbärlig. Paprikan ger dessutom fin färg!
  Hoppas på vinst

   
 • Chili con Karin

  Åh det är svårt att välja en när man är en kryddälskare! Jag väljer Italienska salladskryddan för den är användbar till så mycket. Nu är det bara att hoppas på tur!
  Hej från mig/ Karin

   
 • Mia

  Brukar säga att jag kan inte leva utan svartpeppar – en krydda jag använder varje dag i matlagning

   
 • Pirjo

  Timjam och paprika,de är de jag älskar mest. Passar utmärkt på nästan alla rätter.

   
 • Sara M

  Jag vill vara med i tävlingen och har skrivit en dikt om varför kanel är min favoritkrydda!

  Mat utan kryddor är som kärlek utan kyssar
  och kärlek utan kyssar är ingen kärlek alls
  Därför är kryddor kökets drottning och kung
  lika framlyftande som en ljuvlig vals
  för både gammal och ung

  Bland detta oändliga hav
  är de godaste kryddorna både eko och krav
  Men den bästa av dem alla kan fås malen eller hel
  Jag talar såklart om kanel!

  Det bästa med kanel är dess mångsidighet
  På fil,i bullar och i pannkakssmet
  eller i mustiga grytor och indiska rätter
  en kanelstång smaken sätter

  På gröten till jul,till höstens långkok och pajer,
  på vårens müsli och sommarens glassar
  Året runt till allt kanel passar!

   
 • Lisa adamsson

  Jag och min man älskar chili! Vi har det till allt! Därför tyckte jag att det lät jätte spännande å roligt med den där 8 olika chili kryddor paketet! Hoppas på vinst

   
 • Marie Hallberg

  Paprika har blivit en av mina favoriter. Den blir ett lyft i tex. grytor och på en köttbit. Sen ska vi inte tala om den härliga färgen som den ger!!

   
 • Micaela

  Grillkrydda. Lätt. Jag har det till ALLT! I såser på kött/kyckling. Tycker den höjer smaken på det mesta 🙂

   
 • Sofia

  Italiensk salladskrydda är en favorit. God på sallad, i kalla såser, på ugnsstekt potatis och mycket annat.

   
 • Fröken M

  Åh, det vore ju grymt !
  Jag är svag för citronpeppar,
  det funkar lixom till allt.
  Kött, fisk, kyckling, över sallad, ihop med keso och på mackan !

  Håller tummarna för tur och en smakrik vår !

   
 • Lotta

  Med två barn i huset som tror att de faller döda ner om de får i sig minsta lilla lökbit är såklart lökpulver en favorit. Då slipper jag finhacka löken och den är dessutom perfekt om man vill sno ihop köttbullar lite snabbt. Ingen lök som behöver skalas och rivas utan man strör istället lökpulver på färsen.

   
 • Maud Lundblad

  Timjan och chilli mix. Timjan på allt som rostas i ugnen och sen chilli mixen blandad med cream fresh blir en god dipp som funkar till det mesta :p

   
 • Annette

  Spiskummin är en av mina favoriter just nu ska jag väl säga. Finns ju massor av goda kryddor. Jag blev förvånad själv över spiskummin. Jag älskar Tacos och i taco kryddor dominerar just spiskummin.

   
 • kerstin ö andersson

  Chilikryddan är såklart den bästa, kan man ha till så mycket. Hotta upp grytor, fisk kyckling och mycket mer. Och stark mat är ju dessutom sååå bra för förbränningen.

   
 • Veronica Algotson

  Min ”favvo” krydda är paprika. Passar till så mycket. Sen att den finns som ekologiskt val bland kockens kryddor är ett stort plus.

   
 • Karoleen

  Salladskrydda är min favoritkrydda. Jag älskar att den ger en umamismaksättning och ger en riktigt härlig bas till de flesta maträtter. Testa att göra en pastasallad med pasta, tomater, rödlök, mozarellaost, svarta oliver och så salladskrydda på det. Blir riktigt smaskigt tillsammans med grillad kyckling och man behöver ingen dressing, kanske lite olivolja för att få lite extra umph.

   
 • Ulrika Berggren

  Citronpeppar är min favorit! Funkar till såser, pasta,fisk, sallad och varför inte på foccacian innan den åker in i ugnen!

   
 • Anette Palmqvist

  Kockens ”Piffi allkrydda” har varit min favorit i säkert 30-35 år! Kan absolut inte leva utan den i köket!! Den passar till ”allt”! Sen finns det ju så klart många fler som är toppen! T.ex. ”persillade”som är så användbar!!

   
 • Pernilla Lövquist

  Timjan är
  Min absoluta favoritkrydda (förutom salt och svartpeppar). Timjan använder jag till det mesta jag gör tillsammans med vitlök. Allra allra bäst gifter den sig med nötfärs. Den lyfter alla rätter till liksom nästa nivå. Det är min stora hemlighet när jag lagar mat. Mums!

   
 • Jessica

  Kockens Chili Sweet får min kycklinggryta bli riktigt het! Smaken den kan skapa får allt annat att på sig maka..

  Jaja, ett försök att rimma Er Chili Sweet är grym och jag har den i nästan allt.. gjorde sig till och med väldigt bra i varma mackor i ugn med kalkon och parmesanost! Tack för att ni skapat den och Tack för min möjlighet att få vara med i utlottningen av fler grymma smaker!! De får gärna krydda till det i min hylla

   
 • Tracy

  Just nu har jag lite dille på kockens paprika krydda, jag tycker den passar i egen gjorda dipper, såser marinader M.m

   
 • Marlene

  Spiskummin har blivit en ny favorit, den höjer smaken på det mesta faktikt. Annars är det ju vitlök som funkar till allt och som i bästa fall håller en frisk samtidigt!

   
 • Anna Hjelm

  Min favoritkrydda är svartpeppar, för det är den mest använda i mitt kök. Utan svartpeppar skulle matlagningen avstanna . Visst finns det andra favoriter, såsom oregano, chili och saffran, men svartpeppar funkar alltid! Hoppas nu på vinst, så jag får lite nya kryddor

   
 • Catrine Svensson

  Persilade är min favoritkrydda och använder den ofta. Det är en krydda som gör sig bra som smaksättare i en god sallad, som smaksättare i grytor och även till stekpotatis och ugnsrostade rotfrukter. Den är kanon till många olika saker oj glömde den är också god som smaksättare till en kall sås till grillat och även som dippsås

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.