Frukt, Mjuka kakor

Banankaka

Har vi inte alla varit med om att bananerna hinner mörkna i fruktskålen innan de äts upp och sedan vill ingen ha dem? Jag provade att göra en banankaka för att slippa slänga bananerna. Älskar du smaken av banan, då ska du absolut prova baka denna kaka.

Banankaka

4 mogna bananer, 100 g smör, 2 dl socker, 3 ägg, 5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 1/2 tsk salt, 1 dl mjölk, ströbröd eller kokos till formen

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och socker i en bunke och rör sedan ner äggen, ett i taget. Mosa bananerna och rör ner dem i smeten. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd sedan ner dem i smeten tillsammans med mjölken. Smörj och bröa en 2 liter brödform. Häll smeten i formen och grädda kakan i ugnen 40-45 minuter. Låt kallna innan den skärs upp.

Banankaka

Banankaka

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

  • kinna

    2008/10/08

    tips till dig är att frysa bananerna i skivor. Jättebra till banankakor eller till smothies.

  • Nadja

    2008/10/08

    Till Kinna:

    Tack för tipset! Visste inte att man kan frysa bananer.

    Nadja

  • Anna

    2011/01/15

    Tack för ett underbart recept, bakar alltid denna kaka när bananer blir över =)

Kommentera