Nyheter från Häagen-Dazs

Nu finns vårens glassnyheter från Häagen-Dazs ute i butik. Jag har ”offrat mig” och provsmakat dem åt er. Häagen-Dazs levererar som alltid och denna gång har jag till och med fått en ny favorit. Tre nya smaker har kommit och de är:

Nyheter från Häagen-Dazs

Chocolate Salted Caramel: jag har bara en sak och säga om denna glass: livsfarligt god och helt klart min nya favorit. Kombinationen mellan mycket god chokladglass, salt kolasås och små bitar av knäck är oslagbar. Kan helt enkelt inte bli bättre. +5/5!

Summer berries & cream: krämig vaniljglass med kombination av hallon, blåbär och hallonsås. En fräsch glass som smakar sommar. 4/5

Cookie & dough chip: Häagen-Dazs underbara vaniljglass med bitar av kakdeg och chokladfudge, hur låter det? Mycket gott! 4/5.

I all Häagen-Dazs-glass så utesluts alltid onödiga tillsatser. I de tre nya smakerna används endast de bästa råvarorna bestående av solmogna bär, färsk grädde, den finaste chokladen och kakdeg med härligt tuggmotstånd. I Häagen-Dazs-glass vispas minimalt med luft in för att försäkra att den är härligt tjock och krämig. Därför bör glass från Häagen-Dazs tina 10-15 minuter i rumstemperatur för bästa skopbarhet och för att smakerna ska komma till sin rätt.

Foto: pressbilder från PR-byrån Agency

Print Friendly

Cannelloni med spenat och keso

Måndagar är dagar då många äter eller försöker äta köttfritt. För att hjälpa er lite på traven som har jag dammat av detta goda recept: Cannelloni med spenat och keso. Här används färska lasagneplattor så middagen blir klar riktigt fort.

Propoints: 8 pp/portion om du använder 4 % keso (7 pp/portion vid 1,5 % keso)

Cannelloni med spenat och keso

Till 4 portioner behöver du:

250 g färska lasagneplattor (ca 12 st),

Tomatsås: 500 g passerad/krossade tomater, 3 krm salt, 1 tsk basilika, 1 krm svartpeppar, 1/2-1 dl vatten, 2 msk riven ost (17%)

Fyllning: ca 400 g fryst hackad spenat, 1 tsk salt, 1 tsk oregano, 1 krm svartpeppar, 1 krm mald muskotnöt, 500 g keso

Gör så här:

Börja med fyllningen. Tina spenaten i en kastrull, låt vätskan koka in. Blanda salt, kryddor och keso. Fördela blandningen på lasagneplattorna och rulla ihop dem. Häll tomaterna i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm) och blanda i salt och kryddor. Lägg pastarullarna tätt bredvid varandra. Skölj ur tomatburken/tetra med vattnet och häll över rullarna. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen (225 grader) 10–15 minuter. Sedan är det bara att avnjuta middagen i gott sällskap. Servera Cannellonin tillsammans med en god grönsallad (t.ex. ruccola) och andra grönsaker.

Om du inte vill ha en vegetarisk rätt så går det bra att servera rökt italiensk skinka eller kassler till.

Print Friendly

Veckans middagstips nr 16/2015

Då var det söndag igen, lite tråkigt för det innebär att måndagen är runt hörnet. Men samtidigt skönt för jag har nedräkning på gång. Om hela nio veckor börjar jag på ett nytt jobb och det ser jag fram emot. Det ska blir riktigt spännande att få nya arbetskamrater, ny arbetsmiljö och allt som hör till ett nytt jobb. I veckans meny så tipsar jag er lite extra för fiskrätten, den är mycket god! Önskar er en fin vecka / Kram Nadja

fisk- och paprikagratäng med ajvar - viktväktarna - propoints - vvkasse - viktväktarrecept - recept med propoints

     Fransk lökpaj-propoints-nadjaskitchen.se-viktväktarna-     Kycklingwok med ris     Biff Stroganoff

     Tortillapizza med köttfärs - propoints - vvtillsammans - taco - pizza - viktväktarna     Kotlett i god paprika- och chilisås     Kebabbiff

Måndag: Fisk- och paprikagratäng med ajvar

Tisdag: Fransk lökpaj (vegetariskt)

Onsdag: Kycklingwok med ris

Torsdag: Biff Stroganoff

Fredag: Tortillapizza med köttfärs

Lördag: Strimlad kotlett i gräddsås med smak av paprika och chilisås

Söndag: Marockansk couscous med kebabbiff

Veckans söta: Chokladsnittar med maräng

Print Friendly

Smakfullt med Tina

I onsdags så var jag på ett bloggevent och fick en mycket trevlig kväll med Tina Nordström, Tefal och andra härliga matbloggare. Vi delades upp i tre olika matlag (förrätt, varmrätt och efterrätt) och hade en timme på oss att fixa middagen. Jag hamnade i laget som gjorde varmrätten. Här får ni lite bilder från vår härliga kväll. Receptet på Lammkotletterna kommer senare i veckan.

smakfullt med tina

Här hälsas vi alla välkomna av PR-bolaget JMW som anordnade det hela jättebra.

smakfullt med tina

Alla fick ett varsitt förkläde och snart var vi igång med matlagningen.

Smakfullt med Tina och Tefal

Rask sattes vi i arbete och här berättar Tina lite kortfattat receptet.

Lammkotletter med pankopanering -  Smakfullt med Tina

Vi använde Tefal’s fantastiska stekpannor när vi tillagade maten

smakfullt med tina

Jessica (familjensundberg), jag och Linda (matstugan) steker lammkotletter för 25 personer.

smakfullt med tina - tefal - matlag varmrätt

Här är hela varmrätts-laget: @Marie_widerberg, @jessicasundberg72, @sofiemarialundberg, @bambiblogg och @matstugan. Följ dem gärna på Instagram och deras fantastiska bloggar.

 20150415_181256

Vi höll tiden och fick till sist sätta oss och äta av alla tre rätterna.

Men först ska det fotas så klart…matbloggare som vi är

Tusen tack till Tefal, Tina och JMW för en mycket trevlig kväll.

Foto: pressfoto av Jonas Borg (JMW) samt Nadjaskitchen.se

Print Friendly

Ostlängd med skinka och purjo

Här kommer en riktigt höjdare i repris! Om du vill festa till det så är denna Ostlängd nästan godare än en pizza eller paj, speciellt om du gillar ost. Degen är som en pajdeg men den innehåller även riven ost som ger degen en extra frasighet och mera smak. Vilken ost du bör använda är valfritt, vill du ha mycket ostsmak bör du ta någon som är lagrad men det går även bra med vanlig Hushållsost. Perfekt till fredagsmyset eller kommande sena sommarkvällar.

Propoints: vid 4 portioner blir det 16 pp, vid 6 portioner blir det 11 pp.

Fylld ostlängd - närbild

Detta behöver du till 2 längder:

Deg: 100 g smör, 2 1/2 dl vetemjöl (ca 150 g), 200 g riven ost (17 %), 1 ägg

Fyllning: 1 purjolök eller 1 stor gul lök, 1 msk matfett, 100 g finstrimlad rökt skinka, 100 g riven ost (17%)

Gör så här:

Smula sönder matfettet i mjölet. Tillsätt den rivna osten och ägget. Arbeta samman degen och låt den vila kallt en stund. Under tiden kan du förbereda fyllningen. Skala och hacka löken. Fräs den i matfettet så att den blir mjuk men ej får färg. Strimla skinkan och riv osten.

Fylld ostlängd - utbak o fyllning

Kavla ut degen till två längder, cirka 30 x 12 cm. Lägg lök, skinkstrimlorna och riven ost mitt på deglängderna. Vik in degen ca 2 cm på varje långsida och även på kortsidan.

Ostlängd med skinka och purjolök - vvtillsammans -fredagsmys- propoints -mittviktväktarna

Grädda längderna i mitten av ugnen vid 225 grader C i cirka 15 minuter. Servera ostlängderna varma, skurna i bitar, tillsammans med en blandad sallad. Smaklig måltid!

Följ mig även på Instragram, där får man se lite bakom kulisserna,

sneakpeak på vad som kan komma på bloggen och andra roliga saker.

Instragram: Nadjaskitchen

Print Friendly

Kanelpannkakor med bär

Jag har fått en ny leksak i köket, en Snack Collection från Tefal. Tänk dig en smörgåsgrill där du lätt kan byta ut grillplattorna till andra plattor. I serien finns 12 stycken olika grillplattor; plattor till bland annat smörgåsar, våfflor, paninis, munkar, pannkakor och mycket mera. Så du kan få 12 olika maskiner i en så att säga, toppenbra! Jag har testat plattorna till pannkakorna och resultat blev toppenbra. Receptet nedan är enkelt, men jag glömde räkna hur många pannkakor det blev totalt så det är på ett ungefär. Hur mycket kanelsmak du vill ha bestämmer du själv, samma sak gäller bären. Här har jag använt frysta bär och det gick jättebra. Dessa pannkakor är bra till brunch, mellis eller som efterrätt.

Propoints: hela satsen är 39 propoints och gör du mellan 12-14 pannkakor så blir en pannkaka 3 propoints.

Kanelpannkakor med bär - tefal - snack collection - grill - pannkakor - vvtillsammans - propoints - viktväktarna

Till en sats pannkakor behöver du:

175 g vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 2 msk socker, ca 1/2 tsk kanel (smaksätt efter smak och tycke), 3/4 tsk salt, 3 msk neutral olja typ raps, 3 ägg, 2 dl mellanmjölk, frysta bär efter smak och tycke, lite florsocker att pudra över

Gör så här:

Sätt på Snack Collection maskinen med pannkaksplattorna i. Medan den värms upp gör du i ordning smeten.

Blanda i en bunke ihop vetemjöl, bakpulver, socker, kanel, salt. Lägg till olja och blanda. Lägg därefter till äggen och blanda igen så att smeten blir klumpfri. Lägg sedan mjölken, ta cirka en deciliter i taget och blanda. Till sist kan du även lägga i lite (1/2-1 dl) frysta bär (jag krossade hallonen lite) i smeten. Rör väldigt försiktigt och lite så att bären inte missfärgar smeten.

Kanelpannkakor med bär - tefal - snack collection - grill - pannkakor - vvtillsammans - propoints - viktväktarna

Nu bör maskinen vara varm, en grön lampa tänds när den är redo att användas. Häll 1/2 dl i varje ”pannkaksform” och stäng maskinen. Grädda i någon minut tills de får fin färg. Upprepa detta tills smeten är slut. Servera pannkakorna med mera bär och pudra över med lite lite florsocker.

Tefal Snack Collection - tefal - snack collection - grill - pannkakor - vvtillsammans - propoints - viktväktarna

Så här ser Snack Collection maskinen ut, en 12-i-ett maskin. Plattorna byter man ut väldigt enkelt och därmed även lätta att göra rent, vilket jag tycker är ett stort plus. Det enda negativa jag kan tänka mig med denna maskin är att om man vill ha alla 12 inläggen/plattorna så tar det lite större plats, vilket alla kanske inte har. Men samtidigt så väger det väl upp att man inte behöver ha flera maskiner (smörgåsgrill, våffeljärn, munkmaskin, pannkakslagg m.m.) så det kanske inte är så negativt ändå. Jag gillar i alla fall min Snack Collection.

Print Friendly