Tips inför första advent och julbak

 

Äntligen så är den snart här : första advent och julen! Här vill jag passa på tipsa er lite om vad ni skulle kunna baka. Jag vill även berätta att under nästa vecka, det vill säga 49, så kommer ni få ett nytt gott julbaksrecept varje dag! Det har ni Middagshjälpen.nu att tacka för. Nadjaskitchen.se ska nämligen gästblogga där då. Här kommer mina 5 favoriter som jag bakar varje år:

1: Saffranskrans med vanilj

Denna mer butterkaka än krans blev på en gång vår favorit. Den har en säker plats på vårt julbord om inte redan vid adventsfikat. Den är försvinnande god ska ni veta!

2. Gafflade pepparkakor

Om du inte vill stå och kavla vanliga pepparkakor så ska du göra dessa, med eller utan mandlar. De går mycket fortare att baka men är lika goda för det, om inte godare….

3. Chokladfudge

Lite julgodis på julbordet är ett måste. Vad kan vara bättre än en len och god chokladfudge som bara smälter i munnen? Det går snabbt att göra och ack va god den är!

4. Leilas Saffranskaka med kokos

Denna kaka har jag bakat varje år sedan jag fick tag på receptet. Kombinationen saffran och kokos är så god. Prova så får ni se!

5. Julgransbröd

Inte världens vackraste bild, men jag lovar att den är mycket uppskattad på julbordet.

Önskar er alla en superfin advent!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.