Cannelloni med spenat och keso

 

Det här är ett recept från 2009 som jag har uppdaterat och gjort om lite: Cannelloni med spenat och keso. En vegetarisk rätt som passar både till vardags och till fest. Lasagneplattor fyllda med spenat och keso som ligger i en härlig bädd av tomatsås. Så gott!

Till 4 portioner behöver du:

250 g färska lasagneplattor (12 stycken plattor = 2 förpackningar)

Tomatsås:

500 g passerad/krossade tomater

3 krm salt

1 tsk basilika

1 krm svartpeppar

1/2-1 dl vatten

Fyllning:

400 g fryst hackad spenat

1 tsk salt

1 tsk oregano

1 krm svartpeppar

1 krm mald muskotnöt

500 g keso/cottage cheese ( 0,2% fett)

Garnering:

50 gram riven ost (12% fett)

Gör så här:

  1. Börja med fyllningen. Tina spenaten i en kastrull, låt vätskan koka in.
  2. Blanda i salt, kryddor och keso.
  3. Häll tomaterna i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm) och blanda i salt och kryddor.
  4. Fördela spenatblandningen på 12 lasagneplattor och rulla ihop dem.
  5. Lägg pastarullarna tätt bredvid varandra i tomatsåsen.
  6. Skölj ur tomatburken/tetra med lite vattnen och häll över rullarna.
  7. Strö över osten.
  8. Grädda i mitten av ugnen (225 grader) 10–15 minuter.
  9. Sedan är det bara att avnjuta middagen i gott sällskap.
  10. Cannellonin serveras gärna tillsammans med en god grönsallad (t.ex. ruccola).

ViktVäktarna

  • WW Points: 8 points per portion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.