Gör en god pizza på dina rester!

 

Jag har passat på och vara med i Lantmännens kampanj ”Pizzamodellen”. Kampanjen går ut på att ingen rest är för liten för att slänga på en pizza. Vi slänger med andra ord alldeles för mycket rester istället för att ta vara på dem. Var med du också och släng inte dina rester! På Lantmännens sida kan du ladda upp en bild på din pizza och inspirera andra att inte slänga sina rester. Min pizza blev döpt till: Nadjamona.

Jag antog utmaningen och gjorde en riktig rens i kylskåpet. Där fann jag grillad kyckling som blivit över, en paprika som hade sett sina bättre dagar, en halv burk tacosås från tidigare tacomiddag, en halv gul lök och en öppnad burk med majs. Bland kryddorna fann jag även en halv påse tacokrydda så det var bara att sätta igång.

Recept på enkel pizzadeg finner du här. En enkel tomatsås gör du av tomatpuré som du späder ut med lite kallt vatten och smaksätter med pressad vitlök, salt och peppar. Du kan även använda ketchup om du så vill. Lägg på dina rester, lägg eventuellt på lite riven ost och släng pizzan i ugnen. Jag lärde mig nyligen att man ska grädda en pizza nerifrån. Så lägg plåten längst ner i ugnen på högsta värmen. Då blir den bäst gräddad. Var med  du också och rädda dina rester. Återkom gärna och berätta vad du la på din pizza och vad den fick för namn.

2 kommentarer

 • Nadja

  Tack Ann-Britt för att du talade om detta. Binero håller på och hjälper mig lösa detta problem så att ni kommer åt alla recepten utan några som helst svårigheter. Jag ber er ha lite tålamod bara och beklagar detta.
  Hälsningar Nadja

   
 • Ann-Britt

  Hej!
  Tack för allt du delar med dig i din fina Blogg!
  Man hittar alltid något bra recept att testa.
  Fina foton och lätt att följa recepten.

  Men idag (vet inte om det är tillfälligt) så kunde jag inte komma in på några
  Kategorier alls!

  Kram:))

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.