Trippelchokokakor

 

De här kakorna liknar de goda fyllda kakorna som man kan köpa i affärerna, kommer tyvärr inte i skrivande stund på vad de heter. Ät dem gärna nygräddade, då är de lite kladdiga i mitten av chokladen som finns där. Sedan stelnar chokladen men de är inte sämre för det,  ljuvligt goda även då. Chokladen kan bytas ut mot nougat.

Trippechokokakor

Till cirka 20-25 stycken behöver du:

125 g rumsvarmt smör, 1 dl strösocker, 2 1/2 dl vetemjöl, 1 msk kakao, 50-75 g mjölkchoklad eller nougat, 50 g vit choklad till garnering

Gör så här:

Mixa smör och socker väl. Tillsätt mjöl och kakao. Forma degen till en längd och låt den vila i kylen cirka 1 timme.

Hackad choklad

Skär degen i cirka 20-25 bitar. Bryt eller skär mjölkchokladen i lika många bitar. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg en mjölkchokladbit på varje degbit. Nyp ihop och rulla till kulor. Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt kakorna svalna lite på plåten.

Nygräddade Trippechokokakor

Smält den vita chokladen och ringla den tunt på kakorna. Dessa kommer säkerligen bli uppskattade vid nästa kafferep…om det finns någon kvar förstås…

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.