Choklad,  Långpannebak

Dumlerutor

I nummer 9 av Allas så fann jag detta recept: Superenkla dumlerutor. Jag tyckte det lät så gott så jag var tvungen att provbaka dem. Denna långpannekaka var både enkel och snabb att göra, men det kändes trots allt som att den saknade någonting. Jag delar med mig av den i alla fall för vissa här hemma tyckte den var jättegod. Det är bara att provbaka och se efter själv.

Till en långpanna, ca 30 stycken bitar, behöver du:

250 g matfett, 5 dl havregryn, 2 dl kokos, 2 ägg, 1 1/2 dl strösocker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk kanel, 150 g dumlekolor

Gör så här:

Smält matfettet i en 2-liters kastrull. Rör ner havregryn och kokos som får svälla någon minut. Tillsätt först äggen och rör därefter ner socker, vetemjöl, bakpulver och kanel. Bred ut smeten i en bakpapperklädd långpanna, cirka 30 x 40 cm. Halvera dumlekolorna och tryck ner i smeten.

Grädda kaka i mitten av ugnen i 200 grader cirka 12 minuter. Låt kakan svalna något och skär den i lagom stora rutor.

Gilla Nadjaskitchen.se

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.