Vaniljmuffins med chokladrosor

 

Muffins med rosdekor

Vill bara kort dela med mig av dessa muffinsar jag har gjort inför Mors-dag imorgon. Jag ville testa att göra två färgade rosor och blev rätt så nöjd för att vara första gången. Eller vad säger ni? Detta är helt vanliga vaniljmuffins med rosor av vit chokladfluff.

EDIT 140525:

Efter önskemål kommer även receptet. Tänk på att fluffet måste stå och bli riktigt kall så gör den gärna dagen innan. Det blir 12 normalstora muffins.

Muffinssmet: 100 g smör, 2 ägg, 2 dl strösocker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 1 dl mjölk

Gör så här: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt detta växelvis med det smälta smöret och mjölken. Fördela i muffinsformar, fyll dem till 2/3, och grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter.

Vit chokladfluff: 200 g vit choklad, 3 dl grädde.

Gör så här: Värm grädden men den får inte koka. Häll sedan den varma grädden över chokladen och låt det smälta. Blanda väl och ställ den sedan i kylskåp för att kallna i minst 6 timmar, men helst över natten.  Vispa upp grädden som vanligt och spritsa sedan den över muffinsarna.

4 kommentarer

 • Nadja

  Hej Susanne, nej jag la inte ut receptet då jag egentligen ville visa bilderna bara. Men nu har jag kompleterat även med receptet.
  Hälsningar Nadja

   
 • Nadja

  Hej Birgitta, tusen tack för dina vänliga ord. Jag blir mycket glad av dem då jag själv känner att jag inte är så duktig på att blogga. Jag finner det ibland svårt att blogga och speciellt det här med att skriva och finna bra och inspirerande ord. Att mat- och bakblogga är dessutom ännu svårare då fotografierna betyder allt. De ska vara lockande och inbjudande för läsaren. Därför blir jag så glad för att du finner bloggen inspirerande. TACK!
  Kram Nadja

   
 • Min Lilla Kokvrå

  Hej
  Sitter och surfar runt bland matbloggar för att få lite inspiration, och hamnade här hos dig, och blev kvar. Ett gott betyg. Ofta när jag kommer in på en blogg klickar jag snart vidare till annan blogg för bloggen har inte det där lilla extra som gör mig nyfiken och gör att jag stannar kvar och tittar runt lite till. Och det är det där lilla extra jag undrar vad det är. Har själv bloggat i ca 1,5 år nu och tycker jag står och stampar och liksom inte kommer vidare. Din sida tycker jag verkar särskilt inspirerande så den ska jag t om lägga till de bloggar jag läser och se om det är något i ditt bloggande jag kan föra över i mitt. Om inte annat så har du ju en hel del recept jag kan provlaga 🙂 På återseende.
  Varma hälsningar
  Birgitta – Min Lilla Kokvrå

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.