Wienerbrödstårta med jordgubbar
2025/06/17
Denna tårta hade vi till påsk men jag tänker att den passar även bra nu till midsommar. Den är både snabb och lätt att göra och receptet är ursprungen från Jennys Matblogg. Det var min svärdotter som ville att vi skulle prova den och det gjorde vi. Det som tar tid med denna tårta är att grädda smördegsplattorna och få dem avsvalnade, därefter är det bara att sätta ihop den.
Wienerbrödstårta med jordgubbar
Portioner: 1 avlång tårta
Ingredienser:
560 gram smördeg (färdiga rullar)
14 msk marsánpulver (ej kokbar)
7 dl laktosfri mellanmjölk
4 dl Milda Visp 20 %
jordgubbar
50 gram mandelspån, rostade
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rulla ut ett ark smördeg på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda smördegen enligt anvisningarna på förpackningen eller i cirka 15-18 minuter. Smördegen ska bli gyllene.
- Gör samma sak med den andra smördegsplattan.
- Låt båda smördegsplattorna svalna.
- Gör under tiden vaniljkrämen. Rör ihop marsánpulvret med mjölken och blanda ihop det till en tjock vaniljkräm. Prova dig fram till rätt konsistens.
- Vispa grädden fluffig och ansa jordgubbarna.
- Lägg inte ihop tårtan förrän strax innan servering för att behålla frasigheten.
- Bred vaniljkräm på den första smördegsplattan.
- Toppa med den andra smördegsplattan och lägg vispgrädden ovanpå den.
- Dekorera med jordgubbar och rostade mandelspån.
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025): 164 points totalt enligt receptet ovan. Dela pointsvärdet med antalet bitar du skär upp tårtan i
Föregående