Grapefrukt- och ingefäraglaserad bönsallad med lax

 

2021: Detta recept la jag ut på bloggen exakt nästan för tre år sedan. Jag lägger ut den igen som en liten påminnelse åt er att testa den. Salladen är superfräsch och passar även bra till sommarens kommande grillningar. Prova och se!

Text från 2018: Jag fick en kasse av Florida Grapefrukt med en lite godsaker i. Grapefrukten var sååå god så att jag nästan inte ville använda den till salladen nedan. För att vara riktigt ärlig så snålade jag lite och hade inte lika mycket som receptet anger. Det är högsäsong för dem just nu så de är extra saftiga och goda, med andra ord köp dem. En halv grapefrukt innehåller den rekommenderade dagliga dosen för vitamin C som vi nu behöver i dessa förkylningstider. Ett tips för oss kvinnor: använd gärna grapefrukt i en spenatsallad så hjälper den till att stödja upptaget av järn från spenaten. Salladen nedan är även god till quorn, kött eller fågel så prova den.

 Grapefrukt- och ingefäraglaserad bönsallad med lax

Till 4 portioner behöver du:

450 gram haricots verts

100 gram strimlade morötter (gärna mini)

2 urkärnade och strimlade paprikor (gärna i olika färger)

2 skalade och fileade grapefrukt (gärna Florida grapefrukt)

1/2 dl färskpressad grapefrukt juice

1 tsk skalad och finhackad färsk ingefära

60 gram smulad fetaost (max 25%)

1 msk honung

1 tsk olivolja (eller raps)

salt, peppar

600 gram laxfilé

ancho-chilipulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg fisken i en smord ugnsfast form och krydda den med salt, peppar och ancho-chilipulver. Ugnsstek laxen till en innertemperatur på 55-58 grader eller cirka 20 minuter.
  3. Strimla morötterna och paprikan.
  4. Skala och finhacka ingefäran.
  5. Skala och filea grapefrukten.
  6. Värm upp oljan i en stor stekpanna på mellanvärme. Lägg försiktigt i haricots verts, morötter och paprika i pannan. Tillaga i 5-7 minuter tills de blivit lätt genomstekta men fortfarande är knapriga.
  7. Tillsätt ingefära, honung och den nypressade grapefrukt-juicen. Fortsätt tillaga tills juicen har format en slags glasyr. Lägg i de färska grapefruktfiléerna och rör om.
  8. Servera allt på tallrik och toppa salladen med smulad fetaost.

Grapefrukt- och ingefäraglaserad bönsallad med lax

ViktVäktarna

  • WW Points: 4 points per portion.

En kommentar

  • Cattie

    Vilken tajming – kom just från affären med en massa lax jag inte visste vad jag skulle göra med – nu vet jag precis! 🙂
    Kram
    //Cattie

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.