Grapefrukt- och ingefärsglaserad bönsallad med lax

 

Lax tillsammans med en superfräsch grapefruktsallad kan man kalla för riktig sommarmat. Grilla laxen om vädret så tillåter.

 Grapefrukt- och ingefäraglaserad bönsallad med lax

Portioner:  4

Ingredienser: 

450 gram haricots verts

100 gram strimlade morötter (gärna mini)

2 urkärnade och strimlade paprikor (gärna i olika färger)

2 skalade och fileade grapefrukt (gärna Florida grapefrukt)

1/2 dl färskpressad grapefrukt juice

1 tsk skalad och finhackad färsk ingefära

60 gram smulad fetaost (max 25%)

1 msk honung

1 tsk olivolja (eller raps)

salt, peppar

600 gram laxfilé

ancho-chilipulver

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg fisken i en smord ugnsfast form och krydda den med salt, peppar och ancho-chilipulver. Ugnsstek laxen till en innertemperatur på 55-58 grader eller cirka 20 minuter.
  3. Strimla morötterna och paprikan.
  4. Skala och finhacka ingefäran.
  5. Skala och filea grapefrukten.
  6. Värm upp oljan i en stor stekpanna på mellanvärme. Lägg försiktigt i haricots verts, morötter och paprika i pannan. Tillaga i 5-7 minuter tills de blivit lätt genomstekta men fortfarande är knapriga.
  7. Tillsätt ingefära, honung och den nypressade grapefrukt-juicen. Fortsätt tillaga tills juicen har format en slags glasyr. Lägg i de färska grapefruktfiléerna och rör om.
  8. Servera allt på tallrik och toppa salladen med smulad fetaost.

Grapefrukt- och ingefäraglaserad bönsallad med lax

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025): 4 points per portion.
  • WW Points: 4 points per portion.

En kommentar

  • Cattie

    Vilken tajming – kom just från affären med en massa lax jag inte visste vad jag skulle göra med – nu vet jag precis! 🙂
    Kram
    //Cattie

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.