Favoritsnittar
2025/05/09
Det här resultatet av mitt försök att göra ”Pågens kanelgifflar”. Trots att jag gjorde dem ganska breda, 4 cm, så föll de ner på sidan vid gräddningen och mycket av fyllningen rann ut. Men de var goda i alla fall .
Favoritsnittar, 30 stycken
Deg:
50 g jäst
100 g margarin
5 dl mellanmjölk
1 dl strösocker
1 tsk salt
13 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt margarin
1 1/2 dl strösocker
2 msk kanel
Garnering: 1 ägg
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke.
- Smält margarinet och häll i mjölken. Värm till fingervarm.
- Häll vätskan över jästen och rör om så att den löses upp.
- Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet (spara lite till utbaket).
- Knåda ihop till en fin deg. Använd gärna maskin eller vispens degkrokar. Degen blir så mycket finare än om du knådar ihop den för hand.
- Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta upp degen på nytt.
- Dela i 2 delar. Kavla varje del till en rektangel, ca 30 x 50 cm.
- Rör ihop till fyllningen.
- Bred 1/4 av fyllningen längs halva degkakan. Vik degen dubbel och kavla lite lätt.
- Bred 1/4 av fyllningen längs mitten av degen. Vik sedan degen i 3 delar.
- Skär längden i bitar till bullar/snittar, ca 4 cm breda.
- Lägg snittarna på bakpappersklädd plåt.
- Gör på samma sätt med den andra delen.
- Låt bullarna jäsa under duk 35-40 minuter.
- Pensla snittarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 250 grader i cirka 7 minuter. Alla ugnar är olika så håll koll på de sista minuterna av gräddningen.
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025): Totalt har receptet 225 points, det blir 8 points per snitt.
Föregående