Favoritsnittar

 

Det här resultatet av mitt försök att göra ”Pågens kanelgifflar”.  Trots att jag gjorde dem ganska breda, 4 cm, så föll de ner på sidan vid gräddningen och mycket av fyllningen rann ut. Men de var goda i alla fall .

Favoritsnittar, 30 stycken

Deg:

50 g jäst

100 g margarin

5 dl mellanmjölk

1 dl strösocker

1 tsk salt

13 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g rumsvarmt margarin

1 1/2 dl strösocker

2 msk kanel

Garnering: 1 ägg

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält margarinet och häll i mjölken. Värm till fingervarm.
  3. Häll vätskan över jästen och rör om så att den löses upp.
  4. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet (spara lite till utbaket).
  5. Knåda ihop till en fin deg. Använd gärna maskin eller vispens degkrokar. Degen blir så mycket finare än om du knådar ihop den för hand.
  6. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
  7. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta upp degen på nytt.
  8. Dela i 2 delar. Kavla varje del till en rektangel, ca 30 x 50 cm.
  9. Rör ihop till fyllningen.
  10. Bred 1/4 av fyllningen längs halva degkakan. Vik degen dubbel och kavla lite lätt.
  11. Bred 1/4 av fyllningen längs mitten av degen. Vik sedan degen i 3 delar.
  12. Skär längden i bitar till bullar/snittar, ca 4 cm breda.
  13. Lägg snittarna på bakpappersklädd plåt.
  14. Gör på samma sätt med den andra delen.
  15. Låt bullarna jäsa under duk 35-40 minuter.
  16. Pensla snittarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 250 grader i cirka 7 minuter. Alla ugnar är olika så håll koll på de sista minuterna av gräddningen.

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025): Totalt har receptet 225 points, det blir 8 points per snitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.