Pannkakor fyllda med stekta äpplen och en sås av mandelflarn och sirap

 

Här kommer något fantastiskt gott. Pannkakor fyllda med stekta äpplen, en sås av mandelflarn och sirap tillsammans med vaniljglass. En perfekt efterrätt! Den är även mycket enkel att göra. Om du inte vill, orkar eller inte hinner steka egna pannkakor finns det att köpa färdigstekta, hur goda de är vet jag faktiskt inte för jag har aldrig provat. Jag tycker det går fort att göra egna. Äpplena har jag inte skalat så att efterrätten får en liten färgklick.

Pannkakor med stekta äpplen, mandel, siraptsås

Pannkakssmet för cirka 10 pannkakor:

3 ägg, 2 dl vetemjöl, 4 dl mjölk, 1 krm salt, 50 g smält smör

Gör så här:

Vispa upp äggen först och blanda sedan i vetemjölet under vispning. Vispa tills det blir en jämn smet så slipper du mjölklumpar sedan. Vispa sedan i lite mjölk i taget och tillsätt till slut lite salt. Smält smöret i en stekpanna där du ska steka pannkakorna i och vispa även ner den i smeten. Du behöver inte smörja stekpannan mer då du har fett i smeten. Vispa gärna upp smeten för varje gång du tar en slev smet att steka, mjölet har en tendens att lägga sig i botten. Stek pannkakor tills all smet är borta. Denna smet ger mig 10 pannkakor men det beror ju helt på hur stor din slev är förstås, min är lagom stor.

Stekta äpplen:

2 äpplen, 1/2 msk socker, 1/2-1 tsk kanel, ev lite smör

Gör så här:

Tvätta äpplena ordentligt och dela äpplena i lagom stora skivor, ta bort kärnhuset. Stek dem tillsammans med socker, kanel och eventuellt en liten smörklick. Äpplena ska bli mjuka men får gärna ha lite tuggmotstånd kvar.

Pannkakor med stekta äpplen

Mandel och Marple (sirap) sås:

50 g smör, 1 påse mandelflarn (50 g), 1 msk sirap

Gör så här:

Smält smöret tillsammans med mandeln och sirapen under tiden du steker äpplena. Låt det bara puttra ihop någon minut och ta bort det sedan från värmen.

Vik ihop varje pannkaka och fyll sedan fickorna med lite äpplen. Skeda sedan över lite av såsen och lägg på en bit/klick vaniljglass. Du kan även göra denna efterrätt i förväg. Värm pannkakorna med fyllning och sås i cirka 5 minuter i 225 grader värme innan den ska serveras. Lägg på glassen. Mums va gott!

bloglovin

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.