mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN,  Mjuka kakor

Äppel- och citronmmuffins

 

Då har jag varit i farten och bakat lite igen. Denna gång blev det muffinsar med äpplen och en mild smak av citron, mycket gott till kaffet.

Till 16 muffinsar behöver du:

1/2 dl strösocker, 3 dl skalade äpplen skurna i tärningar, rivet skal av 1 citron, 1 1/2 dl mellanmjölk, 1 ägg, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 1/2 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 125 g smält smör, eventuellt florsocker med citronsmak eller vaniljsocker till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält 1/2 dl socker tillsammans med äppeltärningarna i en kastrull och rör ner det rivna citronskalet. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten tillsammans med smöret. Vänd ner äppelblandningen i smeten och fyll muffinsformarna till 2/3. Grädda i cirka 15 minuter. Grädda inte för länge, då blir muffinsarna torra. Pudra över med florsocker eller vaniljsocker när de svalnat något.

Jag pudrade över med vaniljsocker så att det luktade god vanilj. Om du har florsocker med citronsmak så går det lika bra.

 Om du gräddar bara någon minut kortare så får muffinsarna en lite krämig inre som inte alls är så dum. Ha en toppenfin dag!

Viktväktarna

  • mittWW Smartpoints BLÅ: 7 smartpoints per muffins
  • mittWW Smartpoints GRÖN: 7 smartpoints per muffins

instagram

Print Friendly, PDF & Email

9 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.