mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN,  Sallader,  Vegetariskt

Färgglad vitkålssallad

 

Lagom nu till våren och alla grillningar som sakta börjar i och med att vädret blir allt finare, så kommer även salladen fram mera. Här bidrar jag med en vitkålssallad som är lika god som den är färggrann. Olja, äppelcidervinäger, salt, peppar och italiensk salladskrydda brukar jag ta på en höft och smaka mig fram. För att få allt så finrivet som möjligt så använder jag en mandolin, men va försiktiga den är mycket vass (i alla fall min)! Jag lyckas alltid skära mig på den. Ett annat tips är att göra salladen en liten stund innan den ska serveras så att den får dra åt sig smakerna helt.

Till en sallad för 2-4 personer:

1/3 vitkål, 1 röd spetspaprika, 1/2 gurka, 1/2 dl majs, 1 morot, äppelcidervinäger (ca 1-2 msk), neutral olja (ca 1/2 matsked), salt, några tag med pepparkvarnen, italiensk salladskrydda

Gör så här:

Skölj och skala moroten, tvätta paprikan, gurkan och vitkålen. Skär grönsakerna tunt, gärna med hjälp av en mandolin. Lägg allt i en skål tillsammans med majskornen.

Krydda grönsakerna med lite salt, några tag med pepparkvarnen och pudra över lite italiensk salladskrydda. Blanda lite så att allt fördelas. Häll sedan över lite olja och äppelcidervinäger, hur mycket beror på hur syrligt du vill ha salladen. Blanda ihop allt väl och låt stå i kylskåp till serveringen.

Denna sallad passar bra till det mesta, men speciellt till grillat.

Viktväktarna

  • mittWW Smartpoints BLÅ: salladen har totalt 2 smartpoints. Vid 2-4 portioner blir det 1 smartpoints/portion
  • mittWW Smartpoints GRÖN: salladen har totalt 2 smartpoints. Vid 2-4 portioner blir det 1 smartpoints/portion
Print Friendly, PDF & Email

8 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.