Lady och Lufsen pasta

 

DSC01303

När jag var liten så älskade jag på julafton att titta på när Lufsen bjöd ut Lady på middag. Här kommer mitt recept på deras goda rätt: Pasta med köttbullar i tomatsås. Gör gärna en större sats, rätten blir nästan godare dagen efter då köttbullarna har fått dra åt sig av tomatsåsen.

Pasta med köttbullar i god tomatsås, ca 6 portioner

Köttbullar: 900 g nötfärs, 3 tsk salt, 2 msk olja, 1 tsk grovmalen svartpeppar, 2 fint hackade vitlökar

Sås: 1 hackad vitlök, 3 msk olja, 2 1/2 – 3 msk mjöl, 2 msk tomatpuré, 15 dl vatten, salt, peppar, ev socker

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna, låt smeten gärna dra en stund men har du det bråttom så forma dem till bollar direkt. Rulla köttbullarna i lite vetemjöl och stek dem bara lätt i en stekpanna, bara så att de får lite färg. Lägg dem sedan på ett fat tills du har gjort tomatsåsen.

Hetta upp en lite större kastrull och häll i matolja och bryn lätt den hackade vitlöken. Låt inte vitlöken ta färg. Häll i vetemjölen och låt den bryna i någon minut innan tomatpurén blandas i. Häll sedan i lite vatten i taget så att mjölet reds ut helt. Låt  såsen koka upp och tillsätt sedan köttbullarna. Salta och peppra och lägg ev. i socker. Låt allt koka ihop i 10-15 minuter. Servera detta med nykokt pasta.

En kommentar

  • kryddburken

    Men vilket passande namn på den rätten! Det måste jag komma ihåg till nåt barnkalas nån gång! God Fortsättning på det nya året och hoppas ni haft ett trevligt nyårsfirande!

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.